

Toto Sylvánské zelené je charakteristické pro terroire oblasti Franky přesně podle představ majitele vinařství Fritze Burrleina. Hrozny pocházejí ze 40 let staré révy, a to znamená spoustu minerality.
Je to živé, plné víno, u kterého se nemůžete dočkat dalšího doušku.
Víno je plněno do lahví zvaných Bocksbeutel aneb kozí měchy, takže je vhodné i jako dárek.
Tento Sylván je vhodný k jídlu, ale sluší mu i sólo. Je to všestranný partner od regionálních pokrmů až po vybranou kuchyni. Doporučuje ho podávat vychlazené na 7 - 8 °C.
Díky své delikátnosti by se Sylván neměl kombinovat s výraznějšími chutěmi, jako je například losos. Sylvánské zelené má však svou váhu (je to tedy víno, které spíše šeptá, než křičí), takže se k němu hodí masitější mořské plody, jako je mečoun nebo hřebenatky. Bylinné a lesní tóny typické pro německá vína z oblasti Franky se snadno snoubí se zeleninou. Chřest, který je notoricky známý jako obtížně kombinovatelná surovina, je pro toto víno přirozeným parťákem. Mnoho restaurací v Rheinhessenu či ve Frankách si v sezóně dává záležet na tom, aby Sylván snoubili s čerstvě sklizeným bílým chřestem.
Alkohol - 13,0 % (obj.)
Cukr - 2,3 g/l
Kyselina - 6,2 g/l
skvělý Sylván
Produkt obsahuje siřičitany.