Mikrosvín | Traditional line - Ryzlink vlašský - pozdní sběr - Ořechová hora, polosladké, 2015

Skladem 3 ks
Traditional line - Ryzlink vlašský - pozdní sběr - Ořechová hora
Traditional line - Ryzlink vlašský - pozdní sběr - Ořechová hora
Víno citronové barvy. Vyzrálé hrozny daly vzniknout vínu s projevem sušených křížal, fíků a rozinek. V chuti se snoubí dobře patrný minerální charakter se sladce medovými tóny. Víno má pevnou kyselinku a jemně ovocnou dochuť. Polosladké.
Barva vína
Bílé
Ročník
2015
Typ
Tiché
Odrůda
Ryzlink vlašský
Přívlastek
Pozdní sběr
Objem
0,75
Obsah cukru
Polosladké
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Česká republika
Region
Morava
Běžná cena
Zisk korků: 10
319 Kč
Množství:

Kód: MKR.317

O VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN



Vinařství Mikrosvín je stálicí a klasikou na našem vinařském nebi. Zasloužilo se o vyzvednutí specifické polohy – viniční tratě, coby významného faktoru ovlivňujícího kvalitu vína.

Aby ne, když své hrozny pěstuje na těch nejlepších viničních polohách mikulovské vinařské podoblasti, která se vyznačuje vysokou mineralitou, jež má pozitivní vliv na charakter vína, jakož i na jeho velký potenciál k dlouhému zrání v lahvi.

Nejslavnější odrůdou vinařství Mikrosvín je Ryzlink vlašský. Ty nejlepší pocházejí z tratí Liščí vrch a Ořechová hora v obci Březí, Daniel v Dobrém poli, Za cihelnou v Mikulově, a také z jedné z našich nejvýznamnějších a nejdražších viničních tratí – Železná v Perné. Zde se pěstují jejich nejslavnější Ryzlinky vlašské - ten z roku 2002 byl vyhlášen jedním z 1000 nejlepších vín světa.
Dalšími pěstovanými odrůdami jsou Chardonnay, Rulandské bílé a šedé, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Tramín červený a z červených odrůd je to Frankovka, Svatovavřinecké, Merlot a Cabernet Sauvignon. Ročně vyrobí 150 000 lahví bílých a 37 000 lahví červených vín s přívlastkem.

Vinařství Mikrosvín uznává šetrné zacházení s vinicí, omezuje používání chemických prostředků a co nejméně zasahuje do přirozených procesů při výrobě vína. Jen tak se dají dělat kvalitní vína s charakterem a odrazem specifického terroir.


O Vlašáku


V žádné jiné zemi neumí udělat takový Vlašák jako u nás, a proto se není čemu divit, že jsme ho vyhlásili naší národní odrůdou. Nejlepší suché Vlašáky pochází z vápencového podloží pálavských vrchů a v chuti mají typicky tóny červených grepů a neloupaných vlašských ořechů, o tom jsme psali ZDE. Tyto Vlašáky se mohou směle porovnávat se světovou špičkou, což nám potvrdil i článek, jenž vyšel v týdeníku E15. André Dominé, autor slavné a tlusté vinařské bible "Víno", v něm vychválil právě pálavský Vlašák, o čemž si můžete počíst ZDE a ZDE.

Hodnocení

05.09.2020

30.12.2019

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.