- Vyprodáno
- Poslední lahve
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Mikrosvín svá červená vyrábí jen v těch nejlepších ročnících. V ročníku 2017 bylo hodně sluníčka, a tak se podařilo vypěstovat zralé a zdravé hrozny modrých odrůd. Cabernet Sauvignon pochází z Goldhameru (alias baby Železné;) a Merlot ze Zimního vrchu. Těšte se na plné a mohutné červené víno s tóny třešní se špetkou skořice, které zrálo 12 měsíců na barikových sudech. Pamětníci si jako nejlepší červené z Mikrosu vybavují ročník 2006. Toto víno ročníku 2017 má dle zkušených pamětníků ještě větší potenciál!!!
O VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN
Vinařství Mikrosvín je stálicí a klasikou na našem vinařském nebi. Zasloužilo se o vyzvednutí specifické polohy – viniční tratě, coby významného faktoru ovlivňujícího kvalitu vína.
Aby ne, když své hrozny pěstuje na těch nejlepších viničních polohách mikulovské vinařské podoblasti, která se vyznačuje vysokou mineralitou, jež má pozitivní vliv na charakter vína, jakož i na jeho velký potenciál k dlouhému zrání v lahvi.
Nejslavnější odrůdou vinařství Mikrosvín je Ryzlink vlašský. Ty nejlepší pocházejí z tratí Liščí vrch a Ořechová hora v obci Březí, Daniel v Dobrém poli, Za cihelnou v Mikulově, a také z jedné z našich nejvýznamnějších a nejdražších viničních tratí – Železná v Perné. Zde se pěstují jejich nejslavnější Ryzlinky vlašské - ten z roku 2002 byl vyhlášen jedním z 1000 nejlepších vín světa.
Dalšími pěstovanými odrůdami jsou Chardonnay, Rulandské bílé a šedé, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Tramín červený a z červených odrůd je to Frankovka, Svatovavřinecké, Merlot a Cabernet Sauvignon. Ročně vyrobí 150 000 lahví bílých a 37 000 lahví červených vín s přívlastkem.
Vinařství Mikrosvín uznává šetrné zacházení s vinicí, omezuje používání chemických prostředků a co nejméně zasahuje do přirozených procesů při výrobě vína. Jen tak se dají dělat kvalitní vína s charakterem a odrazem specifického terroir.