Prague Wine Trophy - Regional Champion
SONNHOF - Grüner Veltliner Kamptal
SONNHOF - Grüner Veltliner Kamptal

SONNHOF | Grüner Veltliner Kamptal, suché, 2019

Víno světlé, zlatožluté barvy. Pepřové tóny cítíme už v nose, postupně se přidávají i bylinky. Na patře je víno svěží, ovocné s minerálními tóny a mladistvou kyselinku. Suché.
Toto víno najdete v této kolekci:
Barva vína
Bílé
Ročník
2019
Typ
Tiché
Odrůda
Veltlínské zelené/Grüner Veltliner
Objem
0,75
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Rakousko
349 Kč
Zisk korků: 9
Zbývá 53 ks
Množství:

Kód: KPW.415
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

O vinařství Jurtschitsch

 

Vinařství Jurtschitsch, které se nachází v Langenlois, je jedním z nejprestižnějších vinařství v Rakousku, chce být výkladní skříní rakouského vinařského stylu.

 

Toto rodinné vinařství již nějakou dobu vedou Alwin a Stefanie Jurtschitsch. Mají jasné představy o pěstování révy a výrobě vína, a díky nim se jim podařilo reinterpretovat prémiové víno po svém. Znamená to pro ně vyrábět autentická, komplexní vína se specifickým terroirem.  

 

Dlouholetá tradice, biologické zemědělství, zdravá půdy, minimální zásahy ve sklepě a inovace tak, aby se vinařství stále drželo na světové špičce.

 

Před převzetím vinařství si Alwin a Stefanie procestovali svět a dospěli k závěru, že přechod na ekologické zemědělství je pro jejich práci nezbytný. Nejde jen o etický princip pracovat udržitelně, ale také o to, že kvality lze dosáhnout pouze se zdravou půdou a révou. Příkladem je použití kravského hnoje jako hnojiva. Dalším krokem bylo rozbití monokulturních celků vinic výsadbou broskvoní a česneku. 

 

Dlouhodobým cílem tohoto ambiciózního projektu je vyhnout se zavlažování tím, že vinice budou co nejzdravější a nejvíce autonomní. Zdravé keře jsou totiž nejen odolnější, produkují také intenzivnější vína.

 

Vína jsou vyráběna metodou minimálního zásahu. Kvašení je spontánní a vína jsou sířena až před plněním do lahví s mírným dávkováním.

 

Souhra podmínek ve vinici, promyšlené a ohleduplné zacházení s přírodou, citlivá a jemná vinifikace a otevřená mysl pro „nové“ způsoby jsou úspěšným receptem na výrobu vín nejvyššího standardu pro Alwin a Stefanie Jurtschitsch.

 



Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.