Saigner [seňé], což v překladu z francouzštiny znamená “krvácet”, bylo vyrobeno metodou tzv. krvácení hroznů, což znamená, že se k jeho výrobě odebere jen šťávička, která samovolně tíhou gravitace vyteče z nádoby s hrozny. V jeho chuti naleznete odrůdovou synergii Cabernet Sauvignonu, Merlotu, Pinotu Noir a Svatovavřineckého.
Úplně nejlepší je kombinace Saigneru k námi vymyšlené sushi rolce s teryiaki tuňákem obalené v sušených malinách nebo ke středně propečenému roastbeefu.
O Marcusovi Schneiderovi
Marcus Schneider je pan vinař, kterého vám už určitě nemusíme představovat. Je mimo jiných stvořitelem slavného Sauvignonu zvaného Kaitui, který si zamilovala i Michelle Obamová a který byl vybrán mezi 5 nejlepších Sauvignonů světa. Marcus svůj první ročník vín vyrobil v roce 1994. V roce 2003 ho časopis Der Feinschmecker vyhlásil Nováčkem roku a v roce 2006 ho v žebříčku Gault Millau vyzdvihli coby vinařský Objev roku. Marcus Schneider ve svých vínech vyzdvihuje terroir (hlavně skrze mineralitu), odrůdovou čistotu (německy vycizelovanou) a nestačí mu nic než dokonalost.
O zapomenutých hvězdách si můžete přečíst na našich Vínovinách.