Jeden sud představuje naše vína, která jsou zajímavá svou individualitou. Jedná se o vybrané partie hroznů, jejichž rmut a následné víno z něj je vinifikováno v malých dubových sudech. Z těchto sudů je po delším zrání vybrán ten nejlepší jeden sud, který je určen pro tuto jedinečnou řadu. Výběrová vyzrálost, přirozený proces výroby s autochtonními kvasinkami, mikrovinařská filosofie přípravy vína a trpělivost, to jsou faktory, které podporují mnohovrstevnatost a ušlechtilost těchto vín.
Setkali jste se nyní s vínem z odrůdy Pinot Blanc. Hrozny v roce 2013 dozrály poněkud odlišně od ročníku 2014. Cukernatost byla velmi podobná, ale lišil se obsah kyselin a charakter aroma. Starší víno bylo ovocnější, se zakomponovanou kyselinkou, mladší víno mělo kyselinu pikantní a působilo květnatě a bylinně. Rozhodli jsme se je tedy zkupážovat a to v listopadu roku 2015. Víno z této směsi ročníků tedy teď označujeme 13,5. Do té doby obě dvě vína zrála v barikových sudech na jemných kvasnicích a bez síry, tedy 13 a 25 měsíců. V průběhu zrání došlo k optimálnímu zakomponování aroma dřeva do odrůdové aromatiky.