St. Catherine je oblíbená trať Leon Bestera, hlavního vinaře Napier Vinery. Leon na ní vybírá pouze nejzralejší hrozny a používá burgundské techniky, jako je lisování celých hroznů a kvašení a zrání na kalech ve francouzských dubových sudech.
Po lisování celých hroznů toto Chardonnay kvasilo při 15-18 ° C a zrálo jeden rok ve francouzských dubových sudech. 30% vína zrálo v novém dubu a zbytek v sudech po 2., 3. a 4. použití. Po dobu 3 až 4 měsíců zrálo víno na primárních kalech před prvním stáčením. Poté víno leželo na jemných kalech a vinař prováděl batonnage každý den po dobu 6 měsíců, poté každý týden po dobu následujících 3 měsíců. Víno se díky tomu vyznačuje typickou zlatou barvou a krémovitou strukturou, stejně jako příjemnou, dobře integrovanou dubovou vůní.
O vinařství Napier Vineyards
Toto vinařství je součástí koncernu Reh-Kendermanns, který v jižní Africe vlastní vinice v Napieru, v Ranzadale a v Bassanu. Ve vinařství si uvědomují svou společenskou odpovědnost ve složité politické situaci JAR, a proto Napier Vineyard bere na sebe náklady na školu a vzdělávání dětí zaměstnanců a organizuje cestu do školy a zpět. O oblasti Wellington
Město a stejnojmenná jihoafrická vinařská oblast Wellington se nachází na úplném jihozápadu Jihoafrické republiky, v srdci vinařské oblasti Cape. Vinice zde byly založeny v roce 1906, kdy investoři, okouzleni tamním středomořským podnebím, vložili značné částky peněz do nastartování jihoafrického vinařského průmyslu. Avšak na světovou scénu zapůsobila vína z Wellingtonu až ve 40. letech 20. století. Dnes se zde pěstuje především Shiraz a Cabernet Sauvignon, ale také Pinotage a Viognier. Wellington patří k hlavním turistickým lákadlům regionu. Každým rokem sem za vínem přijíždí stále více a více návštěvníků. Region původu:
Wellington