Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Prague Wine Trophy - Regional Champion
La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Extra dry
La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Extra dry
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství La Farra | Prosecco Treviso DOC - Millesimato Extra dry, suché, 2022

Barva vína je jiskřivá, slámově žlutá s jemným zlatým okrajem. Aroma je intenzivní, ovocné - jablka, broskve, s tóny akátových květů a na patře je kulaté. Suché.
Barva vína
Bílé
Ročník
2022
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Prosecco (Gléra)
Přívlastek
DOC
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
Typ produktu
Lahve
299 Kč
Zisk korků: 8
Zbývá 25 ks
Množství:

Kód: KPW.419
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Doporučujeme:

Toto Prosecco je vynikající jako aperitiv, perfektně se hodí také k lehkým předkrmům. Podávejte vychlazené na teplotu 8 - 10 °C.

 

Hrozny použité na výrobu pocházejí Prosecca La Farra Treviso DOC - Millesimato Extra Dry, 2019, z vinic společnosti LA FARRA ležících na pláni na úpatí kopců Farra di Soligo. Půdy jsou směsí jílu a vápence. Hrozny byly sklízeny ručně posledních deset dnů v září.

Fermentace vína je pomalá a trvá přibližně 15 dní při kontrolované teplotě 18 ° C; následně je víno stočeno a poté zraje na kalech při nízkých teplotách v termoregulačních nádržích z nerezové oceli asi 3 měsíce. 

Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína, neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku, v případě tohoto Prosecca fermentační období trvá 2 měsíce.

 

Vinařství LA FARRA (Itálie, Veneto)

Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.

 

 

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
14.03.2024
Josef K

17.01.2024
Daniela K

01.09.2023
Jiří P

13.07.2023
Pavel B

Dobré, ale brut je brut.

06.06.2023
Dominika Š

19.05.2023
Michal Z

18.04.2023
Pavel B

04.08.2022
Leoš G

12.07.2022
Zuzana J

Vynikající lehoučké prosecco, ideální na letní popíjení

31.05.2022
Michaela V

04.02.2022
Veronika z

07.11.2021
miroslav t

22.03.2021
Václav H

26.01.2021
Jarmila K

03.01.2021
Tomáš H

Produkt obsahuje siřičitany.

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.