Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Prague Wine Trophy - Regional Champion
La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Brut
La Farra - Prosecco Treviso DOC - Millesimato Brut
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství La Farra | Prosecco Treviso DOC - Millesimato Brut, suché, 2022

Lehce slámově žluté. Vůně vyvolává dojem bílých květů, tóny květů akácie a exotiky. Lehká mineralita, jemná chuť ovoce na patře. Trocha citrusů. Velmi pěkné perlení. Sametové. Suchý konec. Šťavnaté.
Barva vína
Bílé
Ročník
2022
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Prosecco (Gléra)
Přívlastek
DOC
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
Typ produktu
Lahve
299 Kč
Zisk korků: 8
Zbývá 22 ks
Množství:

Kód: KPW.418
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Doporučujeme:

Toto Prosecco je vynikající jako aperitiv nebo jako základ pro koktejly. Dokonale se hodí k předkrmům, fazolovým polévkám a čerstvým sýrům. Podávejte vychlazené na teplotu 8 °C.

 

Hrozny použité na výrobu pocházejí Prosecca La Farra Treviso DOC - Millesimato Brut, 2019, z vinic společnosti LA FARRA ležících na pláni na úpatí kopců Farra di Soligo. Půdy jsou směsí jílu a vápence. Hrozny byly sklízeny ručně posledních deset dnů v září.

Fermentace vína je pomalá a trvá přibližně 15 dní při kontrolované teplotě 18 ° C; následně je víno stočeno a poté zraje na kalech při nízkých teplotách v termoregulačních nádržích z nerezové oceli asi 3 měsíce. 

Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína, neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku, v případě tohoto Prosecca fermentační období trvá 1 - 2 měsíce.

 

Vinařství LA FARRA (Itálie, Veneto)

Vinice Azienda Agricola LA FARRA ve vlastnictví Nardi Giandomenica a jeho rodiny byly založeny na kopcích v okolí Farra di Soligo, mezi městy Conegliano a Valdobbiadene. Tato rodina se po generace zabývá zemědělstvím a pěstováním vína. V současnosti rozvinula svůj výrobní systém s cílem získávat vysoce kvalitní hrozny tradičními technikami šetrnými k životnímu prostředí a zdokonalit tak svá vína. Aby mohla zaručit vysokou kvalitu výroby svých hroznů, rodina se osobně stará o všechny výrobní fáze: přesné prořezávání, zastřihávání letorostů na několik málo oček, pečlivý výběr doby sklizně, přičemž sklizeň se provádí vždy ručně. Obratné mísení technik pěstování a výroby vína s nejrozvinutější technologií zdůrazňují charakter těchto vín. Proto jsou Nardiho vína dobře známá svou tradicí, důsledností, stylem a kvalitou značky LA FARRA.

 

 

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
14.03.2024
Josef K

17.01.2024
Daniela K

27.12.2023
Jan C

05.09.2023
Zdeněk B

01.09.2023
Jiří P

22.08.2023
Ivana E

13.07.2023
Pavel B

Příjemňoučké, lahodné.

18.04.2023
Pavel B

16.02.2023
Ondřej N

02.01.2023
Martin M

01.09.2022
Andrea Š

04.08.2022
Lenka B

17.07.2022
Veronika z

fantastické!

31.03.2022
Jana L

26.05.2021
Michaela V

04.04.2021
petra s

22.03.2021
Václav H

15.02.2021
Tereza C

26.01.2021
miroslav t

03.01.2021
Tomáš H

Produkt obsahuje siřičitany.

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.