Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Domaine Rosier - Terre de Villelongue Rosé Brut - AOC Crémant de Limoux
Domaine Rosier - Terre de Villelongue Rosé Brut - AOC Crémant de Limoux
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Víno z vinařství Domaine Rosier | Terre de Villelongue Rosé Brut - AOC Crémant de Limoux, suché

francouzský Crémant z Chardonnay, Chenin Blanc a Pinot Noir

Šumivé víno krásné jahodově růžové barvy. Energické bublinky vytváření po nalití do sklenice tenké provázky. Ve vůni i chuti toto víno bouřlivě evokuje čerstvé červené ovoce - jahody, maliny.
Barva vína
Růžové
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Cuvée
Přívlastek
Crémant
Objem
0,75 l
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Standardní - do 12,5 % obj.
Země původu
Francie
Region
Languedoc
Typ produktu
Lahve
489 Kč
Zisk korků: 12
Zbývá 4 ks
Množství:

Kód: LGD.432
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Odrůdové složení: Chardonnay, Chenin blanc, Pinot Noir

 

Doporučujeme:

Sekt se hodí jako doprovod k rybám či plodům moře, lze podávat také jako aperitiv.

Ryby jsou obecně vhodným společníkem pro šumivá, bílá i růžová vína, v závislosti na druhu ryby a její úpravě. K lehkým úpravám sladkovodních ryb, jako je například candát, se výborně hodí právě Crémant. Vyzkoušejte ho také s bohatou rybí polévkou Bouillabaisse.

 

Terre de Villelongue Brut - AOC Crémant de Limoux je francouzský Crémant. Základem slova crémant je výraz crème – tedy smetana nebo šlehačka, protože Crémant bezprostředně po nalití vytváří jemnou a zároveň hustou pěnu připomínající šlehačku. 

 

Crémant je sekt vyráběný stejnou metodou jako šampaňské, tedy sekundárním kvašením v lahvi. Obvykle ho charakterizuje nižší tlak v láhvi než u vín z oblasti Champagne - tradičně 3,6 atmosféry (šampaňské má zpravidla tlak 5–6 atmosfér). Zákonná norma určuje minimální délku zrání vína na kvasnicích, která činí 9 měsíců. Regionů, kde se smí Crémant vyrábět a nést označení AOC (Appellations d’Origine Contrôlée), je osm – Burgundsko, Alsasko, Loire, Bordeaux, Limoux, Die, Jura a Luxembourg. Rozdíly mezi Crémanty jsou dány specifiky jednotlivých regionů. Spojuje je stejná metoda, odlišuje především rozdílný terroir a druh použitých odrůd. Alsasko a Burgundsko produkují téměř 80 % celkového množství Crémantu.

 

Výroba Crémantu ve všech osmi apelacích podléhá těmto společným pravidlům:

  • Sklizeň je vždy ruční.​
  • Hrozny se lisují buď celé či mohou být odstopkovány​.
  • Množství moštu získaného lisováním nesmí přesáhnout 100 litrů moštu na 150 kg hroznů​.
  • Druhotná fermentace musí probíhat pouze v lahvi​.
  • Crémanty musí před odstraněním kalů zrát nejméně 9 měsíců na kalech a poté další 3 měsíce před uvedením na trh​.

 

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
04.10.2021
Ludek K

Produkt obsahuje siřičitany.

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.