Odrůdy: 50 % Grenache Blanc, 30 % Roussanne 20 % Viognier
Víno si nejlépe užijete jako aperitiv nebo ve spojení s plody moře, rybami nebo jemnými sýry typu camembert, brie, livarot apod.
Způsob vinifikace: Kompletní odstopkování, poté macerace na slupkách (4-12 hodin podle ročníku), aby se extrahovalo maximum aromatických látek. Následuje fermentace při nízkých teplotách. Lahvování probíhá vždy v lednu, aby charakter vína včetně aromatiky zůstal zachován.
Domaine Lafond Roc-Epine
Vinařství se nachází ve vesnici Tavel v jižní části vinařského kraje Vallée du Rhône. Je rodinným majetkem již od roku 1780. V roce 1948 vybudoval jeden z předků první soukromý sklep. V roce 1970 přidává současný majitel Pascal Lafond k rodinnému jménu přídomek Roc-Epine, a to pro štěstí, když se jeho oblíbený kůň plemene Roquepine stal šampionem. V současné době patří toto vinařství ke špičce ve svém regionu a vína získávají mnohá ocenění.