- -16 Kč
- Vyprodáno
- Poslední lahve
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Doporučujeme:
Tato skvělá lehká Cava se hodí jako aperitiv. Můžete ji podávat také k rybám, především smaženým, k sushi nebo španělským tapas. Vhodná teplota pro konzumaci je 6 - 7 °C.
Cava Casa Marta je vyrobena z odrůd Macabeo (40 %), Xarel-lo (30 %) a Parellada (30 %).
Šumivá vína s označením Cava se vyrábí stejně jako šampaňské tzn. tradiční metodou druhotným kvašením vína v láhvi. Přitom jejich cena je mnohem příznivější než u vín z oblasti Champagne. Za svou cenu nabízí velmi vysokou hodnotu. Nepovažujte však Cavu za nějakou španělskou náhražku nebo kopii šampaňského, protože Cava má svůj vlastní velmi typický výrazný ovocný charakter.
Ten vychází z konkrétní odrůdy vína, ze které je Cava vyrobena. Pro bílou Cavu se používají lokální odrůdy jako Macabeo, Parellada, Xarel-lo nebo Chardonnay. Cava rosé se vyrábí z odrůd Pinot Noir, Monastrell nebo Garnacha.
Cava se ve Španělsku vyrábí již od 18. století. Název Cava se smí používat pouze pro šumivá vína ze zákonem vymezených oblastí, takže toto označení je zároveň garancí kvality a místa původu. Drtivá většina pochází z oblasti Penedes v Katálánsku. Dle španělského vinařského zákona se Cava ještě může vyrábět v dalších sedmi vinařských oblastech – Aragon, Baskicko, Extramadura, Kastilie a Léon, La Rioja, Navara a Valencie.
svěží a čistá, krásně se pije. Marta do každé party!