- Vyprodáno
- Vyprodáno

100 % Nero di Troia
Víno si otevřete k červenému masu, pokrmům ze zvěřiny, slaným předkrmům a sýrům.
Dnešní městečko Troia, od kterého se odvozuje název odrůdy, v Apulii (= v podpatku kozačky Apeninského poloostrova) založil podle legendy řecký hrdina Diomedes po tom, co byla zničena bájná Trója.
Nero di Troia (nebo také Uva di Troia) mívá malé výnosy a díky tomu jsou vína z ní plná a koncentrovaná s vysokým zbytkovým alkoholem a mírnou kyselinkou. Vína dosahují typických tónů maliny, třešní, tmavého lesního ovoce a švestek až po lékořici a koření. I když odrůda dovoluje vyrábět dobrá, plná vína, relativně nízké výnosy hroznů částečně odrazují vinaře od odrůdových vín se 100% podílem Nero di Troia. Nejčastěji se proto mísí v kupážích se Sangiovese a Montepulciano.