Vhodné k ovocným salátům, palačinkám, ovocným knedlíkům, jakýmkoliv jiným sladkým dezertům.
Světoznámý muškát z Piemontska je velmi oblíbeným sladkým, perlivým vínem, s typicky nízkým obsahem alkoholu. Hrozny ze strmých jižních svahů u městečka Santo Stefano Belbo musí být ručně sbírány a pečlivě tříděny, většinou koncem září, v čase optimální zralosti. Po velmi jemném lisování kvasí mošt v nerezových tancích za nízké řízené teploty (14°- 15°C). Po dosažení alkoholového objemu 5,5 % se kvašení zastaví a tak je zaručen dostatek přírodního zbytkového cukru.
Odrůda je klasická prastará Muscat Blanc‘ Petit Grains, což je správný a původní název odrůdy Moscato Bianco (100%).
Barale Fratelli
Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.