ROSÉ: Mikrosvín - Svatovařinecké
Toto růžové se hodí jako aperitiv, k jahůdkám, studeným předkrmům, k salátu nebo carpacciu z červené řepy.
SOLARIS: Jiří Šilinek
Podávejte ho k salátům, nejideálněji, když je ochutíte zálivkou z čerstvého pomeranče a ke grilovanému hermelínu s brusinkami.
CHARDONNAY: BMVinařství
Krásně se bude snoubit s grilovaným kuřecím a krůtím masem, s grilovaným hermelínem s brusinkami.
SUCHÝ VELTÍN: Zámecké vinařství Bzenec
Nalévejte jej ke grilované zelenině s mozzarelou a bazalkou, koriandrem nebo citronovou trávou, ke grilovaným rybám s lehkým listovým salátkem a ředkvičkami.
MALBEC: Nejlepší je argentinský
K hovězímu masu se vždycky hodí Malbec. Tento Malbec je, ale spíše ovocný tip. Hodí se zejména ke šťavnatému masu v co nejpřírodnějším stavu, které necháte uprostřed krásně narůžovělé.
ČERVENÉ NA ZÁVĚR: Alma Cersius
K hovězímu tataráku, k výrazně ochuceným burgerům, všemu dalšímu grilovanému masu, jako např. tučnější grilované krkovičce.