- -1 300 Kč
- Nové
- NEJVÝHODNĚJŠÍ CENA
To je nejoblíbenější vinobraní členů Víno-klubu. Totální výprodej skladu → vy za málo peněz hodně vína a plné vinotéky → my místo ve skladu na nová vína či nové ročníky. Win-win situace. Vína v akci máme jen pár hodin.
Pokud je pro vás kolekce VÍNOBRANÍ MEGAPACK velká (pozor, vína není nikdy dost), tak se podívejte na naši kolekci VÍNOBRANÍ, která obsahuje klasicky šest lahví.
Co jsme vám z výprodeje vybrali?
Šumivé víno z vinařství Rocca dei Forti vyrobené z proslulé odrůdy Verdicchio z vinic v oblasti Castelli di Jesi v regionu Marche s kontrolovaným označením původu. Rocca dei Forti Verdicchio je šumivé víno, které je chváleno pro své tělo, svěžest a ovocnou příchuť a vyrábí se dlouhým procesem kvašení vína z hroznů vypěstovaných v oblastech s kontrolovaným označením původu. V průběhu let získalo toto víno významná ocenění na předních mezinárodních soutěžích vín nebo v žebříčcích jako např. 94 bodů v žebříčku Luca Maroni. Víno má světle zlatou barvu se zelenými odlesky. Zrodilo se v nejvhodnější oblasti pro Verdicchio v regionu Marche ve střední Itálii. Vůně je s nádechem květů černého bezu, žlutého ovoce a pražených mandlí, charakteristická tóny zeleného cedru a kůry, jasmínu a muškátového oříšku. Chuť je ovocná a svěží, s mandlovou příchutí. Závěr je dlouhý a jemný s dochutí zelených mandlí. Bublinky jsou hojné a velmi tenké.
Víno z vinařství Schauer, které získalo 92 bodů v žebříčku Falstaff, pochází ze dvou oblíbených vinic v nadmořské výšce 420 - 580 metrů v tradiční vinařské obci Kitzeck im Sausal. Vinice byly vysazeny v letech 1986 a 1989, jsou orientovány jižně a jihozápadně a dominuje jim červená břidlice. Riesling ze starých keřů s atraktivní vůní peckovin a bylinek. Víno je krásně strukturované v pěkné harmonii. Krásný Ryzlink rýnský s pěkným archivačním potenciálem.
Ryzlink rýnský, jehož terroir se projevuje jemnou mineralitou. Chuť určují ovocně lehké tóny citrusových plodů, mučenky a šťavnaté broskve. Dlouhé zrání na kvasnicích dodává tomuto Ryzlinku z vinařství Kendermanns nádech smetanovosti, dobrou strukturu a vyvážené tělo. Chuť určují ovocně lehké tóny citrusových plodů, mučenky a šťavnaté broskve.
Kim Crawford Sauvignon Blanc je dnes značka sama o sobě. Jedno z nejznámějších a nejúspěšnějších vín z Nového Zélandu. Víno pochází z vinic ve Wairau Valley, Brancott, Waihoepai and Awatere Valley v proslulé novozélandské vinařské oblasti Marlborough, která se stala ikonou novosvětských vín stejně jako Napa Valley (Kalifornie) nebo Stellenbosch (JAR). Ve vůni ucítíme typické aroma novozélandských Sauvignonů - citrusy, tropického ovoce a v prstech rozemnuté bylinky. V chuti je víno šťavnaté s výraznou kyselinkou. Zralá, tropická chuť mučenky, melounu a grapefruitu.
Tento Sauvignon z vinařství Eugen Müller je neobvykle minerální, což ho odlišuje od "mainstreamových" Sauvignonů. To je způsobené terroirem lokality Riesling "Grand Cru" (Ruppertsberger Reiterpfad), která dává Sauvignonu tento zvláštní minerální nádech. Vínu dominují exotické vůně. V chuti jsou tóny rybízu, angreštu a mučenky doplněny minerálními a kořenitými tóny.
Grillo patří mezi drůdy, které jsou pro Sicílii signifikantní ba přímo ikonické. V minulosti se používaly převážně do směsí na výrobu Marsaly, nyní se ale stále více profilují jako kvalitní jednoodrůdová suchá vína, která pomalu ale právem získávají světový věhlas a tak se nyní dají pořídit za skvělou cenu! V nose cítíme jemné aroma citrusových plodů doprovázené tóny jasmínových a pomerančových květů. Na patře je víno svěží, s vyváženými tóny citronu. Hrozny odrůdy Grillo pochází z několika vinic v oblasti Mazara del Vallo - 150 m.n.m. Víno je krásně lehké, má jen 12% alkoholu, velmi dobře se pije ihned po otevření. Doporučujeme s ním moc neotálet (ani po otevření, ani ve sklepě). Dokonalou mnemotechnickou pomůckou si zapamatujete, že Grillo je nejlepší ke grilované rybě a nebo k tradičním sicilským těstovinám busiate alla trapanese s pestem z čerstvých rajčat.
Jemné růžové víno z odrůdy Negroamaro z vinařství Varvaglione z jihoitalské Apulie. Toto osvěžující a zakulacené víno bude ideální pro letní sezónu, jak k bazénu tak na grilovačku. Víno je plné červeného ovoce, včetně malin a jahod. Na patře je velmi osvěžující, jemné, ale přitom výrazné. Přirovnali bychom ho k růžovým vínům z odrůdy Primitivo. Závěr je šťavnatý a výrazný. V7 rosé se skvěle hodí na letní pikniky, grilování a večery s kamarády. Otevřít si ho můžete k pizze a k asijským pokrmům.
Černé z Tróji nebo také Hrozen z Tróji (Uva di Troia) je 3. nejpěstovanější odrůdou italské Apulie. (Negroamaro 12.000 ha, Primitivo 11.000 ha a Nero di Troia 1.800 ha). Z těchto tří odrůd se sbírá nejpozději, až v druhé polovině října. Má velmi elegantní buket s tóny fialek. Vyznačuje se také vysokými tříslovinami, kvůli kterým ji v minulosti používali jen do kupáží (nejčastěji s Montepulcianem). Při dobré vyzrálosti je víno ovocné, plné, sametové a vyvážené. Ve vůni intenzivně rubínového vína z vinařství Carlo Sani cítíme elegantní tóny fialek a tmavých bobulí. Na patře je víno plné, mírně kořeněné, sametové, ovocné a harmonické.
Toto exkluzivní Primitivo má hlubokou rubínovou barvu. Ve vůni je zralé, cítíme tmavé ovoce s nádechem ostřejšího koření, jako je hřebíček. V chuti je charakteristicky přirozeně sladké. Švestky, rybíz, vanilka a lékořice. Vinařství Varvaglione bylo založeno roku 1921 a po tři generace je jedním z nejrychleji se rozvíjejících podniků na apulské vinařské scéně. Pozornost společnosti je zaměřena na místní odrůdy, jako jsou: Primitivo di Manduria, Negroamaro a Aglianico z modrých hroznů a Verdeca, Falanghina, Malvasia a Fiano z bílých hroznů.
Tak tenhle luxusní Malbec z argentinského vinařství Finca El Origen vyhrál naši online degustaci a jen tak mimochodem tedy chutnal i Jamesu Sucklingovi, který mu přidělil 93 bodů. Vinice, kde se urodily hrozny do tohoto vína, se nachází v nadmořské výšce 1 000 - 1 200 metrů, na úpatí pohoří And. V této nadmořské výšce jsou noci velmi chladné a sluneční světlo během dne velmi intenzivní. Účinek na pěstování vinné révy je pak jasný - silnější šlupičky (tím se réva snaží chránit semena před silným slunečním zářením a nízkými teplotami), které se pak promítají do vín bohatých na taniny a chutě. Vůni dominují červené švestky, fíky, sušené meruňky a jemné fialové tóny. Díky bariku se v chuti objevují tóny vanilky, čokolády, toastu a karamelu.
Od roku 2005, kdy vinařství převzala Massimiliana Spinola, dědička slavného italského roku, jde Castello di Tassarolo cestou biodynamického vinohradnictví a výroby vína v režimu BIO za použití minimálního (nebo úplně nulového) obsahu síry. Cuvée odrůd Cabernet Sauvignon a Barbera rubínové barvy s fialovými odlesky. Ze sklenky dýchá vůně zralého ovoce, v chuti je víno kulaté s tóny višňové pecky a má krásnou pikantní dochuť.
Cabernet Sauvignon byl oblíbeným vínem na francouzském dvoře už v 18. století. Jeho popularita se i po dvou staletích drží značně vysoko, především díky nezaměnitelnému aroma černého rybízu, zelené papriky a cedrového dřeva. Spolu se Syrahem, Pinotem Noir a Merlotem patří mezi čtyři celosvětově nejoblíbenější (a nejprodávanější) červená vína. Nejpříznivější podmínky poskytuje Cabernetu oblast Médoc ve francouzském Bordeaux. Toto víno z vinařství Ferrandiere s krásnou, intenzivní rubínovou barvou voní po černém a červeném rybízu, v chuti má výraznější tříslovinku. Dokud je víno mladé, hodí se ke grilovaným masům nebo kachně, vyzrálé víno je vhodné k jehněčímu, zvěřině a jídlům s kořenitými omáčkami.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.