Rosé

Naše růžová vína v nejzajímavějších kolekcích
Rosé do kolekcí vybíráme podle vyššího, ba nejvyššího principu, a sice s cílem poskytnout vám dokonalý studijní materiál k prozkoumání celé palety vůní a chutí růžových vín. Nezanedbatelný je také gastronomický potenciál růžových vín. Růžová vína se úžasně hodí k párování vín a pokrmů.
Kdo vyrábí nejlepší rosé na Moravě?
Králi moravských růžových vín jsou Jiří Hort a Jan Stávek. Oba se věnují výrobě rosé za použití nejmodernějších technologií. Pravidelně vám přinášíme jejich růžové kolekce jako best of průřez jejich nabídkou nebo i v žánru battle - tedy na porovnání stylů obou vinařství.
Jiří Hort představuje své veleúspěšné víno Merlot Rosé
Jan Stávek a prezentace Rosé Nad Zahrady
Skvělá rosé pochází také z vinařství Švásta & Kadlec nebo z Nového Vinařství.
Světová růžová vína
Perfektní růžová vína najdete ve Francii, Rakousku nebo v Jihoafrické republice. Specifickým artiklem je růžové Champagne a několik let stará novinka na trhu růžové Prosecco DOC.
Párování rosé s pokrmy
Růžová vína jsou skvělým tipem pro párování vín a pokrmů. Hodí se všude tam, kde už bílé víno nestačí a červené je "moc". Růžová vína si samozřejmě dopřejte s růžovými masy, například s do šťavnata upečenou kachničkou na rozmarýnu. Suchá rosé či klarety se ale hodí také k sushi nebo k tapas. Růžové víno má skvělý gastronomický potenciál vždy, když je na červené víno už moc teplo.