- -75 Kč
- Vyprodáno
- DOKONALÁ GRILOVAČKA
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Konečně dorazilo jaro, takže nejvyšší čas vytáhnout grily na světlo boží a pořádně je rozpálit. S holkami jsme pro vás sestavily dvě napárované kolekce vín, s kterými nešlápnete vedle a náramně si užijete vaši první, druhou, třetí... poslední letošní grilovačku. Prostě jsou to vína, která vás neomrzí a vaši grilovací party pozdvihnou na vyšší úroveň. O vína z této luxusní kolekce se nebudete chtít dělit.
Jistě máte v kolektivu i své individuální preference – někdo má rád stehýnko, jiný křidýlko a další třeba burger, proto jsme vám každou lahev popsaly, abyste neměli dilema, které víno si ke konkrétní ogrilované božské maně otevřít.
Tak to pojďme rozpálit...
Nejlepší vína vytahujeme u takových akcí jako je grilovačka hned na začátku. Pak už si je nikdo nebude pamatovat. A tady to je opravdová pecka, dokonalé bublinky! Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - málý kopec, málo hroznů, jedno ze 73 DOCG v celé Itálii! Jestli potřebujete víc informací, tak tady →
Pijte ho jen tak, uzobávejte italské šunky, sýry, olivy, mandle... hlavně si ho vychutnejte!
Suchý, svěží s krásnou kyselinkou, to je rakouský Grüner Veltliner od Finka. Ikonický Veltlín z Wachau, lidé nám rvou ruce, degustátor Falstaffu těžko hledá slova... Nakonec je tedy našel, ale jsme zvědavé na vás. Hodí se jako aperitiv na povzbuzení chuťových pohárků, k salátům, ke chřestu, k rybám, drůbeži. Široké užití, budete ho mít málo.
Jasně, jíte málo ryby, potřebujete omega tři, čtyři, pět..., bude to rychle a bude to dobré. Tak jasně, budete grilovat rybu. No pak potřebujete italské Grillo. Grilovat rybu bez Grilla je totiž holý nesmysl. Tohle Grillo je až z daleké Sicílie. Patří mezi odrůdy, které jsou pro Sicílii signifikantní ba přímo ikonické. Hrozny rostou na 35 let starých keřích. Ty jsou zde extrémně sužované suchem a horkem, takže dávají jen malou úrodu, ovšem velmi zralých a koncentrovaných hroznů.
Ryzlink vlašský z Mikrosvínu se hodí jako aperitiv na povzbuzení chuťových pohárků, k zeleninovým salátům, ke zrajícím sýrům nebo k jemným paštikám. I ryba mu bude slušet. Tenhle Vlašák z Liščího vrchu kam přijde, tam dostane medaili. V Mikrosu tuhle naši národní odrůdu prostě umí.
Tomuhle kuvéčku ze Zinu a Petite Sirahu dopřejte pravé americké BBQ - připálené, sladké nebo kořeněné. Takže si udělejte žebírka, hovězí hrudí, pikantní klobásy - cokoli uzeného nebo se sladkou či kořeněnou marinádou. Lynx bude také skvělý k k vytuněnému hovězímu burgeru se slaninou a sýrem. Hodí se k lilku plněnému mletým masem nebo k zapečeným žampionům Portobello.
K hovězímu masu se vždycky hodí Malbec. A když Malbec, tak ideálně argentinský. Ostatně Argentinci nic jiného ke steaku nepijí. Do této kolekce jsme vám vybraly naši stálici na malbekovém nebi - Malbec Punto final z vinařství Renacer, který se hodí zejména k narůžovělému šťavnatému steaku. Prosím vás, opatrně! Tihle frajeři z Jižní Ameriky mají hodně alkoholu, tak ať se toho steaku dočkáte :-)
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.