• -569 Kč
  • Vyprodáno
VÍNA KE GRILOVÁNÍ MEGA SET
VÍNA KE GRILOVÁNÍ MEGA SET
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín VÍNA KE GRILOVÁNÍ MEGA SET

Kolekce vín na vaši VELKOU grilovací party - Prosecco jako aperitiv, svěží rakouský Veltlín v litrovce, německý Ryzlink, lehké rosé z Argentiny, americký Zinfandel k burgeru a pořádný argentinský Malbec k pořádnému steaku!
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Supergrilovačka je tady!

Ať už se chystáte grilovat steak, kuře, mořské plody nebo zeleninu, v této kolekci najdete vína, která se k nim dají pít po celé léto. A navíc, pokud se vás sejde velká parta, s touto superkolekcí vám vína jen tak nedojdou. Toto je váš průvodce nejlepšími letními víny.

Ze zimy jsme přešli rovnou do léta a co je na létě nejlepší? Grilování venku! K pohodové grilovačce se hodí lehce pitelná, svěží vína, která zvýrazní všechny chutě a textury, které plamen a dřevěné uhlí (nebo dřevo) přinášejí grilovaným pokrmům. Tady máte naše tipy, jak si užít párování vína s pochoutkami z grilu. Prostě na pohodu, bez námahy. Vy už jen grilujte!

 

Konkrétní tipy na párování k těmto vínům najdete také v kolekci Vína ke grilování →

 

Začněte Proseccem!

Bublinky rozproudí zábavu :-) Prosecco je navíc vynikající aperitiv, nebo můžete hostům připravit nějaké drinky. Tipy najdete v našich Vínovinách →

 

Grilované kuře s Veltlínem

Pro ty z nás, kteří dávají přednost lehčím pokrmům, se k Veltlínu skvěle hodí jednoduché grilované kuře a ryba. Je citrusový, s pepřovou linkou a vždy lehký. Myslete na jednoduchost, ale také na sofistikovanost.

Když to na grilu roztočíte, sůl a pepř, pár rajčat, limetku a koriandr na rybu, budete chtít rozehrát citrusy a mineralitu v pěkně vychlazeném Veltlínu. 

Náš tip: A pokud je recept dostatečně jednoduchý, kuře (a ryba) se téměř vždy dobře snoubí s dobrým  Chardonnay. Šťavnaté kuře připravené na grilu je letní klasikou a možnosti jeho úpravy jsou nekonečné. Grilované kuře, ať už potřené pikantní barbeque omáčkou, marinované s čerstvými bylinkami nebo přelité zářivou salsou, je miláčkem davů. Chardonnay se pěstuje po celém světě a vyrábí se v různých stylech, od bohatého a máslového až po svěží a citrusové. 

 

Grilované vepřové s Ryzlinkem

Když grilujeme, obvykle grilujeme pořádný kus masa. Obecně platí, že ke grilovaným masům se výborně hodí červená vína. Proč? Inu proto, že umami a vysoký obsah tuku v mase vyváží třísloviny v červeném víně. Ale vepřové maso (grilované nebo uzené) si vychutnejte s Ryzlinkem rýnským.

V případě grilování vepřového masa často dochucujete sladkými, kořeněnými, kouřovými a pikantními příchutěmi a odpovídajícími omáčkami. V tomto případě můžete víno použít k vyvážení kouře a koření grilovaného vepřového masa něčím ovocným. 


Grilované mořské plody s růžovým vínem

Žádný jiný nápoj není tak letní jako svěží, šťavnaté a elegantní růžové víno v orosené sklenici. Rosé je víno, které spojuje enofily všech chuťových preferencí: jasné a osvěžující jako bílé víno, ale vyrobené z modrých hroznů, které přinášejí fanouškům červeného vína známé chutě a textury. Je těžké se nezamilovat! A pokud jste si mysleli, že růžové je jen na popíjení u bazénu, seznamte se s několika vynikajícími, komplexními růžovými víny, která se skvěle hodí k mořským plodům. Sladké, slané a jemné chutě krevet, humrů a grilovaných ryb se skvěle doplňují s lehkými tóny bobulí, květinovými vůněmi a citrusovými chutěmi růžového.

 

Grilovaný steak s Malbecem

Zeptejte se většiny grilmistrů, co nejraději připravují na otevřeném ohni a dostanete jednoznačnou odpověď: steaky! Od šťavnaté svíčkové až po marinovaný flank steak, žár grilu vytváří na hovězím mase pikantní kůrku, kterou lze jen těžko napodobit jiným způsobem přípravy. Pro snoubení vína s grilovaným steakem potřebujete odvážné víno, které dokáže odolat robustní chuti a má dostatek tříslovin, aby protnulo bohatost tučnějšího masa. Z těchto důvodů je jedním z nejlepším vín ke grilovanému steaku Malbec.

  

Grilované vepřové maso a burgery se Zinfandelem

Ať už dáváte přednost kouřovým žebírkům nebo šťavnatým grilovaným kotletám nebo pořádnému burgeru, jistě už víte, že vepřové a hovězí maso patří ke grilovacím základům. Vepřové maso na grilu často obsahuje sladké a pikantní omáčky nebo aromatické marinády, takže je užitečné mít při výběru vína na paměti koření a přípravu, protože maso často získá na chuti díky tomu, s čím ho připravujete.

Ke grilovanému masu se hodí Zinfandel. Jedno z nejtypičtějších kalifornských červených vín se zdá být ideálním vínem pro jednu z největších amerických zábav: BBQ! S chutí červených třešní, kořením a často i nádechem kouře a javoru je bohaté a jemné a po mírném vychlazení může být i osvěžující.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
23.02.2024
Jarmila K

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.