- -429 Kč
- Vyprodáno

Ať už se chystáte grilovat steak, kuře, mořské plody nebo zeleninu, v této kolekci najdete vína, která se k nim dají pít po celé léto. A navíc, pokud se vás sejde velká parta, s touto superkolekcí vám vína jen tak nedojdou. Toto je váš průvodce nejlepšími letními víny.
Ze zimy jsme přešli rovnou do léta a co je na létě nejlepší? Grilování venku! K pohodové grilovačce se hodí lehce pitelná, svěží vína, která zvýrazní všechny chutě a textury, které plamen a dřevěné uhlí (nebo dřevo) přinášejí grilovaným pokrmům. Tady máte naše tipy, jak si užít párování vína s pochoutkami z grilu. Prostě na pohodu, bez námahy. Vy už jen grilujte!
Konkrétní tipy na párování k těmto vínům najdete také v kolekci Vína ke grilování →
Bublinky rozproudí zábavu :-) Prosecco je navíc vynikající aperitiv, nebo můžete hostům připravit nějaké drinky. Tipy najdete v našich Vínovinách →
Pro ty z nás, kteří dávají přednost lehčím pokrmům, se k Veltlínu skvěle hodí jednoduché grilované kuře a ryba. Je citrusový, s pepřovou linkou a vždy lehký. Myslete na jednoduchost, ale také na sofistikovanost.
Když to na grilu roztočíte, sůl a pepř, pár rajčat, limetku a koriandr na rybu, budete chtít rozehrát citrusy a mineralitu v pěkně vychlazeném Veltlínu.
Náš tip: A pokud je recept dostatečně jednoduchý, kuře (a ryba) se téměř vždy dobře snoubí s dobrým Chardonnay. Šťavnaté kuře připravené na grilu je letní klasikou a možnosti jeho úpravy jsou nekonečné. Grilované kuře, ať už potřené pikantní barbeque omáčkou, marinované s čerstvými bylinkami nebo přelité zářivou salsou, je miláčkem davů. Chardonnay se pěstuje po celém světě a vyrábí se v různých stylech, od bohatého a máslového až po svěží a citrusové.
Když grilujeme, obvykle grilujeme pořádný kus masa. Obecně platí, že ke grilovaným masům se výborně hodí červená vína. Proč? Inu proto, že umami a vysoký obsah tuku v mase vyváží třísloviny v červeném víně. Ale vepřové maso (grilované nebo uzené) si vychutnejte s Ryzlinkem rýnským.
V případě grilování vepřového masa často dochucujete sladkými, kořeněnými, kouřovými a pikantními příchutěmi a odpovídajícími omáčkami. V tomto případě můžete víno použít k vyvážení kouře a koření grilovaného vepřového masa něčím ovocným.
Žádný jiný nápoj není tak letní jako svěží, šťavnaté a elegantní růžové víno v orosené sklenici. Rosé je víno, které spojuje enofily všech chuťových preferencí: jasné a osvěžující jako bílé víno, ale vyrobené z modrých hroznů, které přinášejí fanouškům červeného vína známé chutě a textury. Je těžké se nezamilovat! A pokud jste si mysleli, že růžové je jen na popíjení u bazénu, seznamte se s několika vynikajícími, komplexními růžovými víny, která se skvěle hodí k mořským plodům. Sladké, slané a jemné chutě krevet, humrů a grilovaných ryb se skvěle doplňují s lehkými tóny bobulí, květinovými vůněmi a citrusovými chutěmi růžového.
Zeptejte se většiny grilmistrů, co nejraději připravují na otevřeném ohni a dostanete jednoznačnou odpověď: steaky! Od šťavnaté svíčkové až po marinovaný flank steak, žár grilu vytváří na hovězím mase pikantní kůrku, kterou lze jen těžko napodobit jiným způsobem přípravy. Pro snoubení vína s grilovaným steakem potřebujete odvážné víno, které dokáže odolat robustní chuti a má dostatek tříslovin, aby protnulo bohatost tučnějšího masa. Z těchto důvodů je jedním z nejlepším vín ke grilovanému steaku Malbec.
Ať už dáváte přednost kouřovým žebírkům nebo šťavnatým grilovaným kotletám nebo pořádnému burgeru, jistě už víte, že vepřové a hovězí maso patří ke grilovacím základům. Vepřové maso na grilu často obsahuje sladké a pikantní omáčky nebo aromatické marinády, takže je užitečné mít při výběru vína na paměti koření a přípravu, protože maso často získá na chuti díky tomu, s čím ho připravujete.
Ke grilovanému masu se hodí Zinfandel. Jedno z nejtypičtějších kalifornských červených vín se zdá být ideálním vínem pro jednu z největších amerických zábav: BBQ! S chutí červených třešní, kořením a často i nádechem kouře a javoru je bohaté a jemné a po mírném vychlazení může být i osvěžující.
Produkt obsahuje siřičitany.