Descorchados - 93 bodů
  • -709 Kč
VÍNA KE GRILOVÁNÍ MEGA SET
VÍNA KE GRILOVÁNÍ MEGA SET
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín VÍNA KE GRILOVÁNÍ MEGA SET

Kolekce vín na vaši VELKOU grilovací party - Frizzante jako aperitiv, svěží rakouský Veltlín v litrovce, německý Ryzlink, lehké rosé z Argentiny, italský Merlot, americký Cabernet Sauvignon k burgeru a pořádný argentinský Malbec k pořádnému steaku!

Supergrilovačka je tady!

Ať už se chystáte grilovat steak, kuře, mořské plody nebo zeleninu, v této kolekci najdete vína, která se k nim dají pít po celé léto. A navíc, pokud se vás sejde velká parta, s touto superkolekcí vám vína jen tak nedojdou. Toto je váš průvodce nejlepšími letními víny.

Ze zimy jsme přešli rovnou do léta a co je na létě nejlepší? Grilování venku! K pohodové grilovačce se hodí lehce pitelná, svěží vína, která zvýrazní všechny chutě a textury, které plamen a dřevěné uhlí (nebo dřevo) přinášejí grilovaným pokrmům. Tady máte naše tipy, jak si užít párování vína s pochoutkami z grilu. Prostě na pohodu, bez námahy. Vy už jen grilujte!

 

Konkrétní tipy na párování k těmto vínům najdete také v kolekci Vína ke grilování →

 

Frizzante na zahřátí!

Frizzante je svěží, řízné, ovocné víno s chutí po broskvích s půvabným muškátovým aroma. Charakter od Müller Thurgau v kombinaci s odrůdou Roter Muskatellerm je okouzlující jak sněženková víla. Můžete si ho vzít také na piknik či výlet, neboť je uzavřeno šroubem

 

Grilované kuře s Veltlínem

Pro ty z nás, kteří dávají přednost lehčím pokrmům, se k Veltlínu skvěle hodí jednoduché grilované kuře a ryba. Je citrusový, s pepřovou linkou a vždy lehký. Myslete na jednoduchost, ale také na sofistikovanost.

Když to na grilu roztočíte, sůl a pepř, pár rajčat, limetku a koriandr na rybu, budete chtít rozehrát citrusy a mineralitu v pěkně vychlazeném Veltlínu. 

Náš tip: A pokud je recept dostatečně jednoduchý, kuře (a ryba) se téměř vždy dobře snoubí s dobrým  Chardonnay. Šťavnaté kuře připravené na grilu je letní klasikou a možnosti jeho úpravy jsou nekonečné. Grilované kuře, ať už potřené pikantní barbeque omáčkou, marinované s čerstvými bylinkami nebo přelité zářivou salsou, je miláčkem davů. Chardonnay se pěstuje po celém světě a vyrábí se v různých stylech, od bohatého a máslového až po svěží a citrusové. 

 

Grilované vepřové s Ryzlinkem

Když grilujeme, obvykle grilujeme pořádný kus masa. Obecně platí, že ke grilovaným masům se výborně hodí červená vína. Proč? Inu proto, že umami a vysoký obsah tuku v mase vyváží třísloviny v červeném víně. Ale vepřové maso (grilované nebo uzené) si vychutnejte s Ryzlinkem rýnským.

V případě grilování vepřového masa často dochucujete sladkými, kořeněnými, kouřovými a pikantními příchutěmi a odpovídajícími omáčkami. V tomto případě můžete víno použít k vyvážení kouře a koření grilovaného vepřového masa něčím ovocným. 


Grilované mořské plody s růžovým vínem

Žádný jiný nápoj není tak letní jako svěží, šťavnaté a elegantní růžové víno v orosené sklenici. Rosé je víno, které spojuje enofily všech chuťových preferencí: jasné a osvěžující jako bílé víno, ale vyrobené z modrých hroznů, které přinášejí fanouškům červeného vína známé chutě a textury. Je těžké se nezamilovat! A pokud jste si mysleli, že růžové je jen na popíjení u bazénu, seznamte se s několika vynikajícími, komplexními růžovými víny, která se skvěle hodí k mořským plodům. Sladké, slané a jemné chutě krevet, humrů a grilovaných ryb se skvěle doplňují s lehkými tóny bobulí, květinovými vůněmi a citrusovými chutěmi růžového.

 

Grilované vepřové maso a burgery s Cabernetem Sauvignon

Ať už dáváte přednost kouřovým žebírkům nebo šťavnatým grilovaným kotletám nebo pořádnému burgeru, jistě už víte, že vepřové a hovězí maso patří ke grilovacím základům. Vepřové maso na grilu často obsahuje sladké a pikantní omáčky nebo aromatické marinády, takže je užitečné mít při výběru vína na paměti koření a přípravu, protože maso často získá na chuti díky tomu, s čím ho připravujete.

Podívejme se na Cabernet Sauvignon. Toto odvážné červené víno s plným tělem, původem z Francie, má střední až vysoký obsah tříslovin i kyselin. Je to suché víno, které se vyznačuje tóny tmavého ovoce (včetně cassis, černých třešní a ostružin), zeleného pepře a černého pepře. Zrání v dubu dodává vínu tóny vanilky, hřebíčku a tabáku. Na první pohled by se mohlo zdát, že takto intenzivní víno bude obtížné kombinovat s jídlem. Naopak, je dokonalým doplňkem mnoha pokrmů.

Co jiného jsou burgery než neformální úprava steaku? Cabernet Sauvignon jako takový je skvělým doplňkem. V úspěchu tohoto párování však bude hrát roli výběr zálivek. Burger doplňte sýry, jako je uzená gouda, vyzrálý čedar nebo modrý sýr, slaninou a smaženými houbami, a získáte tak lahodné jídlo.

 

Italské delikatesy s Merlotem

Merlot má ze všech červených vín jednu z nejširších škál stylů, od lehkých, dobře pitelných Merlotů z Benátek až po ty největší z Bordeaux. Je zřejmé, že jeden typ jídla se nehodí ke všem, ale Merlot je váš flexibilní přítel, pokud jde o párování vín, je jemnější, kulatější a méně tříslovitý než Cabernet Sauvignon, se kterým se samozřejmě často mísí. Na rozdíl od Cabernetu můžete Merlot kombinovat s řadou italských pokrmů, zejména s rajčaty, a velmi dobře reaguje na „umami“ (tj. hluboce pikantní) chutě, které se objevují v jídlech, jako je pečené kuře, houby a parmazán.

Protože je mnoho Merlotů středně plných, hodí se k bohatě omáčeným pokrmům, jako jsou steaky (nebo i ryby) v omáčce z červeného vína nebo k zapékaným pokrmům, kde by silnější třísloviny byly příliš silné. (Je to také dobré víno, které se hodí k vaření, protože tvoří bohatý základ pro omáčky z červeného vína).

K přílohám, které se dobře hodí k Merlotu, patří karamelizovaná pečená zelenina, zejména ta s nádechem sladkosti, jako je pečená dýně, červená paprika a červená řepa, a - jak bylo uvedeno výše - smažené nebo grilované houby. Ovocné Merloty se hodí také k přílohám na bázi červeného ovoce, jako je brusinková omáčka a saláty, které obsahují červené bobulovité ovoce.

 

Grilovaný steak s Malbecem

Zeptejte se většiny grilmistrů, co nejraději připravují na otevřeném ohni a dostanete jednoznačnou odpověď: steaky! Od šťavnaté svíčkové až po marinovaný flank steak, žár grilu vytváří na hovězím mase pikantní kůrku, kterou lze jen těžko napodobit jiným způsobem přípravy. Pro snoubení vína s grilovaným steakem potřebujete odvážné víno, které dokáže odolat robustní chuti a má dostatek tříslovin, aby protnulo bohatost tučnějšího masa. Z těchto důvodů je jedním z nejlepším vín ke grilovanému steaku Malbec.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
28.05.2024
Václav K

23.02.2024
Jarmila K

Produkt obsahuje siřičitany.

 

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.