- Vyprodáno
Vína v kolekci
Suchá vína - podle české klasifikace - jsou ta, která obsahují do 4 gramů zbytkového cukru. Suché může být také víno do 9 g, pokud rozdíl mezi cukrem a kyselinou vinnou je maximálně 2 g. My jsme to všechno propočítaly a podle toho jsme vám připravily dvě suché kolekce, které obsahují vína, jejichž zbytkový cukr se pohybuje od 0,6 do 4,4 gramů. Dámy, víte, co to pro nás znamená? Budeme šlank!
Do této kolekce jsme vám zařadily:
- OMNIA VINCIT AMOR (Láska všechno překoná) to je Chianti Classico z vinařství Oro Dei Sani ze slunného Toskánska. Máme ho i v našich valentýnských krabicích (mrk mrk). Jsem se z toho tak rozvášnila, že jsem málem zapomněla na cukr. Rovný 1 gram;
- Cuvée z Grénache, Cinsault a Syrah je velmi neobvyklé,u jiných vinařů z údolí řeky Rhony ho asi nenajdete. Cotes du Rhone - Gentilhomme ze 150 let starého francouzského vinařství Ogier. 1 g cukru, zralé ostružiny, třešně, nádech kůže a koření;
- Cabernet Sauvignon z kalifornského vinařství Woodhaven nás posouvá na 2 g zbytkového cukru;
- Syrah u nás na starém kontinentě, Shiraz v Novém světě. Odrůda, která pochází z jihovýchodní Francie, ač si vinařský svět dlouho myslel, že její původ je sicilský - konkrétně z oblasti Syrakus. No a hádejte, odkud je náš Syrah se 3 g cukru? Ze Sicílie z vinařství Carlo Pellegrino :-);
- v kolekci je i moje velmi oblíbená a skoro zapomenutá bordeaux odrůda Carménère z Chile, která se zde uchytila jako odrůda národní. Tato má 3,2 g zbytkového cukru - Queulat - Carménère Gran Reserva;
- finále patři vínu s velmi originální etiketou ze španělských vinic, které leží 900 m nad mořem. Taba - DO Jumilla obsahuje 4,3 g zbytkového cukru. Ucítíte lékořici a pepř, v chuti je vyvážené, elegantní a výrazné, zároveň však s jemnými tříslovinami.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.