- -261 Kč

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
V kolekci SICILSKÁ ČERVENÁ ochutnáte tyto odrůdy:
Vinice, kde rostou hrozny tohoto Syrahu, se nacházejí v oblasti s drsným podnebím. Rinazzo je písečný, téměř pouštní kraj. Réva odrůdy Syrah je vystavena ostrým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí, které jsou typické právě pro pouštní oblasti. Půdní profil spolu s klimatickými podmínkami utváří jedinečný charakter tohoto vína. Je jemné a zároveň kořeněné. Víno se dále upravuje metodou dlouhé macerace při kontrolované teplotě až do konce alkoholového kvašení. Dalších minimálně 24 měsíců zraje v ocelových nádržích a barikových sudech.
Ve vůni květinové tóny růží s vůní granátového jablka, červených bobulí a tóny černého pepře. V chuti je víno sametové a dobře strukturované, s pikantními tóny hřebíčku, příjemnými náznaky třešně Marasca a švestkami a tóny rozmarýnu.
Pít Frappato je jako skočit do obřího bazénu pestrobarevných plastových kuliček. Typické Frappato - původní odrůda ze Sicílie - má v chuti granátové jablko, slaďoučkou jahodu, bílý pepř, tabák a hřebíček. Mimo Sicílii se s touto odrůdou nesetkáte. Frappato je jedno z mála červených vín, které se nebere příliš vážně. Voní sladce po ovoci a má světle červenou barvu. Frappato může být geneticky příbuzné se Sangiovese (jedno z nejlepších italských červených vín). Navíc je pěstováno na vinicích v okolí sopky Etny.
TARENI - Frappato je jasně červené víno s akcenty tmavě modré barvy. Ve vůni intenzivní aroma červených bobulí, sušených švestek a fialek. V chuti ovocné, plné, s tóny švestek a třešní, s nádechem sušeného ovoce a granátového jablka.
První sicilský Malbec (panenská sklizeň) z vinařství Carlo Pellegrino, který byl vypěstován v malé vinicici o rozloze 2,4 hektaru v centru Gazzerotty, Mazara del Vallo v provincii Trapani. Půda ve vinici je jílovitá, bohatá na minerály. Nadmořská výška vinice je pouhých 20 m nad mořem. Oblast je velmi chudá na srážky a přes den jsou zde vysoké teploty. Hrozny byly sbírány ve druhé polovině září.
nejdůležitější sicilská modrá odrůda s typickou vůní třešní ve třech provedeních:
Nero d'Avola je sicilská národní odrůda, která se dříve používala převážně do kupáží, nyní však stále více dokazuje svou svébytnost. Nejdůležitější odrůda červeného vína na Sicílii je často přirovnávána k odrůdě Cabernet Sauvignon díky svému plnému stylu a chuti černých třešní a tabáku. V tomto italském víně nejčastěji ucítíte právě černou třešeň, černou švestku, lékořici, tabák a chilli papričky. Víno bývá nejčastěji suché, se středně plným tělem a středně vysokými tříslovinami.
CENT´ARE - NERO D'AVOLA je vůni s tóny květů pomerančovníku. V chuti je svěží s harmonickými svěžími tóny citrusů.
GAZZEROTTA - NERO D'AVOLA - Gazzerotta je elegantní černobílá straka, která na podzim létá nad pustými sicilskými poli. Z hroznů Nero d'Avola z oblasti Gazzerotta se rodí tmavě červené víno s granátovými odstíny, které vám ukáže komplexní vůni červených bobulí, švestek, třešní Marasca a fialek. Chuť je jemná a dobře strukturovaná, s příjemnými tóny červených bobulí a sušených švestek a s lehkým náznakem rozmarýnu.
PASSIMORA NERO D'AVOLA se vyrábí z hroznů vysušených na sicilském slunci metodou appassimento. To dodává vínu bohatý ovocný buket, mnohem ovocnější, než kdyby bylo víno vyrobeno tradičně a dostává tak širokospektrálnější projev. Toto červené víno z odrůdy Nero d'Avola je podmanivé od prvního doušku - je okouzlující, vytrvalé s intenzivním charakterem.
Myslíme si, že se Nero d'Avola díky hřejivým tříslovinám a bohaté ovocné chuti může stát vyzyvatelem Primitiva. Dejte nám vědět, jak vám Passimora chutná a kdo u vás vyhrál tento zajímavý souboj.
Západní Sicílie je kraj razovitý, rozpálený, ošlehaný mořskými větry. Z hlediska pěstování vína je nejdůležitější to, že horké subtropické klima ostrova (do Afriky je to odsud, co by kamenem dohodil) neustále ochlazují mořské větry. Réva proto není vystavena riskantním úmorným vedrům. Navíc teplotní rozdíly mezi dnem a nocím zajišťují pěknou kyselinku. Vína nejsou fádní. Mají ovocný svěží projev a v jejich chuti se projevuje vysoký obsah soli v půdě.
Na Sicílii najdete několik důležitých autochtonních (původních) odrůd. Mezi nejvýznamější bílé patří jednoznačně Grillo, Catarratto, Grecanico (Garganega) a Inzolia.
Mezi autochtonní červené odrůdy patří historicky významné a v posledních letech velmi populární Nero d´Avola a mezi vinaři i konzumenty vysoce ceněné Nerello Mascalese.
Od roku 2011 se všechna vína odrůd Catarratto, Inzolia a Nerello Mascalese klasifikují v rámci apelace Terre Siciliane IGT, zatímco odrůdy Grillo a Nero d´Avola pojímá nově vytvořená apelace Sicilia DOC.
V roce 1880 notář Paolo Pellegrino, vášnivý vinař a milovník Marsaly, založil vinařství, které dnes známe jako jedno z nejdůležitějších na Sicílii. Do vedení společnosti významě zasáhla Josephine Despagne, manželka Carla Pellegrina. Měla cit pro révu a přinesla do podniku své francouzské znalosti o vinařství, a položila tak základ dnešnímu úspěchu Cantine Pellegrino.
Vinařství se od svého založení soustředí na fortifikované proslulé víno Marsala (obdoba sherry, Madeiry nebo portského), které nese jméno po přístavu na jihozápadě Sicílie. Díky Marsale se Cantine Pellegrino dostalo do popředí zájmu o sicilská vína. Dnes však produkuje také velmi kvalitní tichá vína pro Sicílii netypických odrůd jako je například Syrah.
Více vín z proslulého sicilského vinařství Carlo Pellegrino najdete zde →
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.