Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Prague Wine Trophy - Zlatá medaile
  • -171 Kč
  • Vyprodáno
BUBLINKY V KRABICI
BUBLINKY V KRABICI
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín BUBLINKY V KRABICI

sekt, šampaňské, Prosecco, Lambrusco a Pét-nat - skvělé bublinky v jedné kolekci

Nejsou bublinky jako bublinky. Pojďte si je s námi užít na všechny způsoby! Poznejte, jaký je rozdíl mezi vínem šumivým a perlivým a jak vzniká v těchto vínech oxid uhličitý. Tak ať špunty letí!

Bublinky - šampaňské, sekt, šumivé a perlivé víno...


Zapomeňte na předsudky, že bublinky jsou jen na oslavy a na Silvestra. Vychlazené bublinky, které vás jemně štipkají na jazyku, jsou vynikající záležitostí. Než však odšpuntuje láhev, měli byste vědět, že nejsou bublinky jako bublinky a jsou mezi nimi rozdíly. Proto jsme pro vás připravily naši studijní kolekci BUBLINKY V KRABICI. Teď už budete vždycky vědět, co pijete. 

 

A co jsme vám ke studiu vybraly?

 

Jako první na vás čeká perlivé víno od strejdy Šilinka - špunt tohoto brutu doletí až 27,5 m (doložitelný rekord). Perlivé víno je označení pro víno, ve kterém je tlak oxidu uhličitého v hotovém výrobku 0,1 – 0,25 MPa. Víno je vyráběno buď metodou karbonizace, tedy umělým sycením oxidem uhličitým nebo metodou Charmat. Toto víno je z odrůdy Veltlínské zelené, která je vhodná na výrobu šumivých a perlivých vín. Ve vůni ucítíte zelený pepř a lipový květ. V chuti zelené jablko, mandlové a kořenité tóny. 

 

Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku. Perlivý proces nového typu Prosecco DOC vyžaduje fermentační období min. 60 dní. Podle tlaku v láhvi rozlišujeme Prosecco Spumante (šumivé víno, min. 3 bary)  a Prosecco Frizzante (perlivé víno, min. 1 - 3 bary). Existuje i Prosecco jako tiché víno, s označením Prosecco Tranquillo.

 

Nejpřírodnější bublinky v nejpřirozenější podobě - to je NÁŠ-Š-Š ŠUMÁK Pét-NatJedná se o přírodní šumivé víno, které se nalahvuje ještě v průběhu kvašení a dokvasí až v samotné lahvi, v níž se díky tomu vytvoří bublinky, jež víno zároveň zakonzervují. A to nejen chemicky, ale i chuťově! Pét-Nat je vyroben z české národní odrůdy - Ryzlinku vlašského. Na zakázku nám ho připravil Honza Stávek z Němčiček. Sám z něj byl tak nadšený, že nám ho chtěl vypít ještě před závozem na sklad :-) My mu s láskou říkáme NÁŠ ŠUMÁK, protože na jazyku pěkně praská a štipká jako citrusový vitacit, který si určitě pamatujete z dětství. Je krásně osvěžující, ovocný, lehký, s citrusovými tóny a kyselinkou mladého Ryzlinku vlašského. Více o našem Pét-Natu si můžete přečíst ve Vínovinách.

 

Nejlepší a nejslavnější Lambrusco Itálie. Tím je CONCERTO Lambrusco Reggiano DOC z vinařství Medici Ermete. Unikátem je, že toto Lambrusco je SUCHÉ. Lepší suché šumivé červené jste ještě nepili. Už 11 let získává opakovaně 3 skleničky (to je nejvíc) v nejslavnější italské soutěži vín – Gambero Rosso. Lambrusco je ze středoitalského regionu Emilia-Romagna a původně se vyrábělo metodou Ancestrale, kdy se víno nechávalo dokvášet v lahvi a výsledkem bylo šumivé víno se sedimentem z jemných kvasničných kalů. Nyní se většinou vyrábí stejně jako Prosecco metodou Charmat. 

 

Možná si vzpomínáte na několik let starou zprávu, kdy se díky kuriózní závadě mohla část obyvatel severoitalského města Modena zdarma napít vína, a to přímo ze svých vodovodních kohoutků. A víte, co jim tam teklo místo vody? Červené Lambrusco :-)

 

Ručně vyrobený sekt metodou kvašení v láhvi, tedy metodou tradiční, jakou se vyrábí šampaňské, to je cuvée z Rulandského bílého a Chardonnay MATTHIAS v láhvi od Františka Prokeše z vinařství PROQIN. Tento sekt je díky dlouhému zrání na kvasničních kalech výrazně zlato-žlutý. Je elegantní, komplexní s tóny vanilky. Objevují se zde doteky medovosti, vyzrálých hroznů a broskví. Má příjemné a přetrvávající aroma.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.