- -171 Kč
- Vyprodáno
- BUBLINKY KAM SE PODÍVÁŠ
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Bublinky - šampaňské, sekt, šumivé a perlivé víno...
Zapomeňte na předsudky, že bublinky jsou jen na oslavy a na Silvestra. Vychlazené bublinky, které vás jemně štipkají na jazyku, jsou vynikající záležitostí. Než však odšpuntuje láhev, měli byste vědět, že nejsou bublinky jako bublinky a jsou mezi nimi rozdíly. Proto jsme pro vás připravily naši studijní kolekci BUBLINKY V KRABICI. Teď už budete vždycky vědět, co pijete.
A co jsme vám ke studiu vybraly?
Jako první na vás čeká perlivé víno od strejdy Šilinka - špunt tohoto brutu doletí až 27,5 m (doložitelný rekord). Perlivé víno je označení pro víno, ve kterém je tlak oxidu uhličitého v hotovém výrobku 0,1 – 0,25 MPa. Víno je vyráběno buď metodou karbonizace, tedy umělým sycením oxidem uhličitým nebo metodou Charmat. Toto víno je z odrůdy Veltlínské zelené, která je vhodná na výrobu šumivých a perlivých vín. Ve vůni ucítíte zelený pepř a lipový květ. V chuti zelené jablko, mandlové a kořenité tóny.
Bublinky v Proseccu se získávaji metodou Charmat (též zvanou Martinotti) a jedná se o druhotné rozkvašení vína neboli sekundární fermentaci vína v nerezovém tanku. Perlivý proces nového typu Prosecco DOC vyžaduje fermentační období min. 60 dní. Podle tlaku v láhvi rozlišujeme Prosecco Spumante (šumivé víno, min. 3 bary) a Prosecco Frizzante (perlivé víno, min. 1 - 3 bary). Existuje i Prosecco jako tiché víno, s označením Prosecco Tranquillo.
Nejpřírodnější bublinky v nejpřirozenější podobě - to je NÁŠ-Š-Š ŠUMÁK Pét-Nat. Jedná se o přírodní šumivé víno, které se nalahvuje ještě v průběhu kvašení a dokvasí až v samotné lahvi, v níž se díky tomu vytvoří bublinky, jež víno zároveň zakonzervují. A to nejen chemicky, ale i chuťově! Pét-Nat je vyroben z české národní odrůdy - Ryzlinku vlašského. Na zakázku nám ho připravil Honza Stávek z Němčiček. Sám z něj byl tak nadšený, že nám ho chtěl vypít ještě před závozem na sklad :-) My mu s láskou říkáme NÁŠ ŠUMÁK, protože na jazyku pěkně praská a štipká jako citrusový vitacit, který si určitě pamatujete z dětství. Je krásně osvěžující, ovocný, lehký, s citrusovými tóny a kyselinkou mladého Ryzlinku vlašského. Více o našem Pét-Natu si můžete přečíst ve Vínovinách.
Nejlepší a nejslavnější Lambrusco Itálie. Tím je CONCERTO Lambrusco Reggiano DOC z vinařství Medici Ermete. Unikátem je, že toto Lambrusco je SUCHÉ. Lepší suché šumivé červené jste ještě nepili. Už 11 let získává opakovaně 3 skleničky (to je nejvíc) v nejslavnější italské soutěži vín – Gambero Rosso. Lambrusco je ze středoitalského regionu Emilia-Romagna a původně se vyrábělo metodou Ancestrale, kdy se víno nechávalo dokvášet v lahvi a výsledkem bylo šumivé víno se sedimentem z jemných kvasničných kalů. Nyní se většinou vyrábí stejně jako Prosecco metodou Charmat.
Možná si vzpomínáte na několik let starou zprávu, kdy se díky kuriózní závadě mohla část obyvatel severoitalského města Modena zdarma napít vína, a to přímo ze svých vodovodních kohoutků. A víte, co jim tam teklo místo vody? Červené Lambrusco :-)
Ručně vyrobený sekt metodou kvašení v láhvi, tedy metodou tradiční, jakou se vyrábí šampaňské, to je cuvée z Rulandského bílého a Chardonnay MATTHIAS v láhvi od Františka Prokeše z vinařství PROQIN. Tento sekt je díky dlouhému zrání na kvasničních kalech výrazně zlato-žlutý. Je elegantní, komplexní s tóny vanilky. Objevují se zde doteky medovosti, vyzrálých hroznů a broskví. Má příjemné a přetrvávající aroma.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.