Decanter - Stříbrná medaile
  • -468 Kč
4+2 BUBLINKY
4+2 BUBLINKY
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín 4+2 BUBLINKY

Bublinek není nikdy dost! V kolekcí najdete italská Prosecca, sekt z Ryzlinku, sekt ze Sauvignonu, růžový sekt Schilcher a šumivé víno z odrůdy Ribolla Gialla za zvýhodněnou cenu 4+2.
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR

Jak správně pít bublinky? 

Spousta lidí ráda pije bublinky, ale ne každý je pije správně. Přečtěte si pár pravidel, se kterými si šumivá vína více vychutnáte.

 

Jak šumivé víno vychladit?

Toto je naprosto zásadní. Nikdy, opravdu nikdy, nepodávejte bublinky teplé! Lahev by měla být vychlazena mezi 6 a 12 °C. Lehké svěží Prosecco si nejvíce užijete při nižší teplotě, vyzrálé šampaňské naopak oceníte při teplotách vyšších. Přílišné podchlazení totiž jinak skryje mnohé z jejich krásy.

Pokud potřebujete lahev rychle vychladit, určitě ji nedávejte do mrazáku. Připravte si eiskýbl a naplňte ho ledem a studenou vodou. 15 minut by na vychlazení na požadovanou teplotu mělo stačit.

 

Z čeho bublinky pít?

Pro správné vychutnání šumivého vína je třeba odpovídající sklo. Trendem posledních let jsou trochu objemnější sklenky spíše tulipánového tvaru. Se skleničkami typu flétna si užijete perlení, ale přijdete o vůni. 

Pokud máte jenom flétny a chystáte se na skvělé šampaňské či sekt, raději použijte skleničku na Ryzlink - klasickou tulipánovou sklenku na bílé víno. A rozhodně se vyhněte širokým miskám jaké jste viděli ve filmu Velký Gatsby. O vůni přijdete úplně a perlení rychle zmizí.

 

Jak otevřít lahev?

Zapomeňte na střílení korku nebo tak efektní sabrage (sabráž) a otevřete lahev bezpečně a bez ztráty drahoceného moku. Nejdřív uvolněte agrafu (čepičku na korku), tak aby ji bylo možné přetáhnout přes hrdlo lahve, ale nesundávejte ji. Korek i s agrafou držte pevně v ruce, nakloňte lahev v úhlu nějakých 45˚ a pomalu s ní otáčejte a vytahujte korek.

 

Jak šumivé víno nalévat?

Není nač čekat. Jakmile je korek venku, začněte nalévat. U šumivého vína se na nic nečeká. Víno nalévejte ideálně do nakloněné sklenky po skle. Tak nejlépe zachováte perlení.

 

Jak lahev uzavřít?

Pokud nerozlijete celou lahev, je dobré ji uzavřít. Zapomeňte na lžicku v hrdle lahve a kupte si speciální uzávěr na lahve se šumivými víny, který vám rozhodně poskytne lepší službu.

Pokud takový uzávěr nemáte, hrdlo můžete prostě obalit alobalem, poslouží i původní agrafa. Ale co je nejdůležitější – především udržujte lahev celou dobu chladnou, čím teplejší bude, tím rychleji přijde o bublinky.

 

A protože bublinek není nikdy dost, další kolekce najdete tady →

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
14.03.2024
Josef K

27.12.2023
Jan C

Produkt obsahuje siřičitany.

 

O vínech v kolekci

Suchý sekt vyrobený tradiční metodou kvašení v lahvi. Jemné a bohaté perlení se světle zlatými tóny. Vůně je jemně ovocná - jablka, čerstvé citrusové plody s kořenitými tóny zázvoru. Chuť je šťavnatě svěží s ryzlinkovými tóny sušených meruněk. Suché.
Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.