Facebook Pixel

PRIMITIVO

PROČ JE PRIMITIVO TAK OBLÍBENOU ODRŮDOU?

Protože jeho hrozny dobře zrají a díky tomu se z nich vyrábí plná a šťavnatě ovocná červená vína. Ne všechen jejich zbytkový cukr se kvašením promění v alkohol, takže ve víně vždycky maličko zbytkového cukru zůstává. Místo obvyklého 1 gramu jsou tam třeba 3 - 4 gramy na litr. To ho odlišuje od ostatních suchých červených, a proto se těší široké oblibě. Zbytkový cukr ve víně skoro nepoznáte, jen mu zvýrazňuje jeho přirozené ovocné tóny, a tím mu dělá i chuťovou plnost. Není ploché ani v dochuti, ve které na vás udělá závěrečný dojem příjemná trpkost tříslovinek.

 

PRIMITIVO NENÍ PRIMITIVNÍ

Název odrůdy hroznů, který se v Itálii jen výjimečně shoduje s názvem vína, je odvozen od jejího brzkého dozrávání. Ve vinici dozrává totiž jako první, tedy primi ;-) Tím, že dozrává dobře a brzy a v teplých krajích (pěstuje se na jihu Itálie, v oblasti Apúlie (Puglia), která se nachází v podpatku italské kozačky) má všeho hodně - cukru v hroznech, barviva, tříslovin, ovocnosti i alkoholu. 

Ve víně však jde o celkovou harmonii všech složek, což víno Primitivo splňuje náramně. Ovocný cukr v hroznech je tak vysoký, že se překvasí na víno s vyšším alkoholem, který je v chuti krásně vybalancován ovocnou složkou podpořenou lehkým zbytkovým cukrem (i když se jedná o suché víno) s nádherně strukturovanými vyzrálými, tedy teplými, tříslovinami. Primitiva máte po napití plnou pusu. Není lehké, ale ani nedrhne. Má zkrátka ovocnou sílu!

Nalezeno 2 produktů.

Zobrazeno 1-2 položek z 2

Aktivní filtry

PROČ JE PRIMITIVO TAK OBLÍBENOU ODRŮDOU?

Protože jeho hrozny dobře zrají a díky tomu se z nich vyrábí plná a šťavnatě ovocná červená vína. Ne všechen jejich zbytkový cukr se kvašením promění v alkohol, takže ve víně vždycky maličko zbytkového cukru zůstává. Místo obvyklého 1 gramu jsou tam třeba 3 - 4 gramy na litr. To ho odlišuje od ostatních suchých červených, a proto se těší široké oblibě. Zbytkový cukr ve víně skoro nepoznáte, jen mu zvýrazňuje jeho přirozené ovocné tóny, a tím mu dělá i chuťovou plnost. Není ploché ani v dochuti, ve které na vás udělá závěrečný dojem příjemná trpkost tříslovinek.

 

PRIMITIVO NENÍ PRIMITIVNÍ

Název odrůdy hroznů, který se v Itálii jen výjimečně shoduje s názvem vína, je odvozen od jejího brzkého dozrávání. Ve vinici dozrává totiž jako první, tedy primi ;-) Tím, že dozrává dobře a brzy a v teplých krajích (pěstuje se na jihu Itálie, v oblasti Apúlie (Puglia), která se nachází v podpatku italské kozačky) má všeho hodně - cukru v hroznech, barviva, tříslovin, ovocnosti i alkoholu. 

Ve víně však jde o celkovou harmonii všech složek, což víno Primitivo splňuje náramně. Ovocný cukr v hroznech je tak vysoký, že se překvasí na víno s vyšším alkoholem, který je v chuti krásně vybalancován ovocnou složkou podpořenou lehkým zbytkovým cukrem (i když se jedná o suché víno) s nádherně strukturovanými vyzrálými, tedy teplými, tříslovinami. Primitiva máte po napití plnou pusu. Není lehké, ale ani nedrhne. Má zkrátka ovocnou sílu!

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.