- -146 Kč

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Průřezová kolekce naturálních vín, se kterou budete mít lehký krok. Ochutnáte např. naši novínku - oranžové víno Glou Glou, jediné nesířené Gavi na trhu, litrovku Burgundy bílé nebo Cabernet Sauvignon z Maršovic.
V každé fine dining restauraci dnes vinnému lístku vévodí vína, jež označujeme jako NATURÁLNÍ VÍNA. BIO vína a organická vína, biodynamická vína, nesířená vína, veganská vína, autentická vína, vína z kvevri, oranžová vína a Pét-Naty dnes jednoznačně udávají trendy naší i světové vinařiny.
Jsou to vína, která jsou vyrobena šetrnými (mnohdy starobylými) metodami z prvotřídních hroznů pěstovaných bez průmyslově vyráběných chemikálií. Jsou to vína, do nichž se obtiskává jedinečný terroir i ruka mistra vinaře, který pro to, aby výroba proběhla jen s minimálními zásahy, paradoxně často hledá velice neotřelá řešení.
Objevte naturální vína a jejich podkategorie.
Od roku 2005, kdy vinařství převzala Massimiliana Spinola, dědička slavného italského rodu, jde Castello di Tassarolo cestou biodynamického vinohradnictví a výroby vína v režimu BIO za použití minimálního (nebo úplně nulového) obsahu síry. Víno z odrůdy Gavi vás zaujme zelenkavými odlesky doprovázenými intenzivní slámově žlutou, která zvýrazňuje přítomnost vína ve sklenici. Chuťové je víno široké, příjemné, čisté, chutná jako čistá příroda. Vůně je intenzivní a bezprostřední. Skvěle se hodí k rybím pokrmům, bílému masu, rýži, zelenině, sýrům a těstovinám.
Tradiční italské Gavi - svěží, lehké, minerální, které je vyrobeno v biodymickém režimu. Toto elegantní víno má intenzivní vůni pomerančových květů a heřmánku. V chuti je víno ovocné s tóny žlutého a zeleného ovoce. Nakyslé, svěží citrusové tóny dělají z vín Gavi ideální kombinaci s bílými rybami a dalšími pokrmy z mořských plodů. Tato vinařská oblast je také blízko pobřežní oblasti Ligurie, kde pesto vzniklo. Jak asi tušíte, skvěle se hodí k pestům a dalším bylinkovým těstovinovým omáčkám.
Toto Rulandské bílé je vyrobeno pěkně přírodní cestou, bez aditiv, aby došlo k odrůdově charakteristické plnosti burgundské rodiny a k německé čistotě tónů a svěžesti. Ve sklence se krásně rozvoní do jahodovo-máslova. V chuti je celkově svěží, na konci vás na patře pobaví a osvěží mátový tón. Svěží máta s jahodami. Hodí se ke špagetám Aglio Olio s pancettou a chilli. Pikantní tóny vína s krásně vyváženou kyselinkou vytvořily perfektní protipól těžšímu jídlu.
Oranžové víno vyrobené z odrůd Rulandské bílé a Müller Thurgau. Po čtyřtýdenní maceraci na slupkách a spontánním kvašení leželo 10 měsíců na kvasnicích. Projekt FIO v sobě spojuje tři vinařské nadšence: významného producenta portského a obchodníka světovými víny Dirka Niepoorta, jeho syna Daniela a slavného moselského vinaře, který byl ve svým 23 letech vyhlášen budoucí hvězdou Německa - Philippa Ketterna. Od náš již znáte jejich slavný počin FIO Riesling Philipp, který zvítězil coby nejlepší suchý Ryzlink Německa.
Víno světle žluté barvy se zelenými odlesky. V nádechu vůně květin a malých bílých broskví. Struktura bohatá a jemná. Na středním patře je citelná svěží kyselinky, náznaky citrusů. Živý, energický, ovocný závěr. Markus Huber získal vinařské a enologické vzdělání v rakouském Klosterneuburgu. Po zahraničních návštěvách v Jižní Africe v roce 2000 začal postupně rozšiřovat své malé, více než 250 let staré, rodinné vinařství na mezinárodně uznávaný přední rakouský podnik. Od té doby je jejich cílem výroba bílých vín té nejvyšší kvality, která odráží jejich původ. Vína Huber se vyznačují svou elegancí, jemnou mineralitou, přesností a komplexností.
Mošt získaný bez lisování nechali v Maršovicích spontánně prokvasit a několik měsíců ležet na jemných kvasnišních kalech. Díky tomu víno získalo krásnou vyváženou, plnou chuť s příjemnou kyselinkou. Vinné sklepy Maršovice se nacházejí na samém okraji znojemské vinařské oblasti v malebné pahorkaté krajině. Vinařství založili vlastní švagři Václav Tropp a Eduard Novotný, kteří chtěli obnovit vinařskou tradici v Maršovicích. Společně obhospodařují 35 hektarů vinic. Na vápenito-jílovém podloží Brněnského masívu se skvěle daří plným červeným vínům a ovocnějším bílým odrůdám.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.