- -155 Kč
- SVŮDNÉ TÓNY TŘEŠNÍ

V kolekci Májová třešňová najdete svůdné tóny červených i černých třešní v růžovém i červeném hávu.
V době seznámení věnujeme obvykle jeden druhému maximum volného času, stejně tak ve fázi budování společného bydlení a plánování rodiny. A najednou přijdou děti a najít společný čas už je náročnější. Je dobré se o společné chvíle vědomě snažit, pokusit se alespoň na chvíli zastavit a věnovat se jeden druhému. Například si sednout společně se skleničkou (nebo lahví) FRANCESKY na balkon.
Franceska - cuvée Zweigeltrebe a André - od Jirky Horta je velmi stylové růžové víno. Jeho vůně se pozvolna uvolňuje v tóninách čerstvých třešních, které nepozorovaně přechází i do chuti. V chuti ucítíte také jahody. Víno je lehké, s příjemnou kyselinou. Chcete-li zažít povznášející jarní nebo letní odpoledne, držíte v rukou to pravé. Franceska je vhodně víno k pití před soumrakem :-)
A nezapomeňte, že někdy je jeden polibek nebo obejmutí víc než celá souvětí. „Svou ženu políbím nejméně čtyřikrát denně,“ říká známý americký psycholog John Gray, autor mnoha knih, v nichž muže přirovnává k planetě Mars a ženu k Venuši. „Poprvé, když vstáváme, podruhé, když odcházím, potřetí, když přicházím domů a naposledy, ještě než usneme,“ dodal.
Nejtřešňovější růžová se vyrábí z Frankovky. Frankovková růžová mají i nejkrásnější barvu ze všech roséček. Nejsou ani příliš světlá, ani naoranžovělá či lososová nebo meruňková. Je to prostě svůdnost sama. Tóny třešní mají v chuti i ve vůni. V kolekci si proto ochutnejte frankovkové rosé z vinařství Stávek. Toto třešňové růžové si užijete na výletě či na zahradě (když zajde slunko tak pod dekou či v kožichu). Při aktuálních večerních venkovních teplotách se nemusíte bát, že vám zteplá.
ROSÉ TERCIE od Honzy Stávka je spojení tradiční Frankovky z Velkopavlovicka a elegantního Merlotu. Toto víno je odrazem veselosti, slunce a dobré nálady. Může být považováno za typické rosé z Moravy. Je ideální pro skutečné osvěžení nejen v teplých letních měsících, ale i při dlouhotrvajícím posezení či jiné zábavě.
FRAPPATO je autochtonní odrůda červeného vína ze Sicílie. V plné a ovocné chuti se vyznačuje tóny třešní a granátového jablka. Toto ovoce už od starověku symbolizuje krásu, plodnost, smyslnost a sílu, v naší Májové kolekci tak nesmí chybět. Z gastronomického pohledu se skvěle snoubí s bílým masem, polévkami z rajčat a/nebo z ryb a se zrajícími sýry.
MOUNT HERMON je posvátným orientačním bodem již od doby bronzové a byla dokonce zmíněna v Eposu o Gilgamešovi. Jsme šťastní, že stejnojmenná řada vín z Izraele byla rozšířena o odrůdu Cabernet Sauvignon, který má tak úžasnou aromatiku, že by se podle ní daly vyrábět i parfémy. Ve skleničce si ale neužijete jen její intenzivní vůni s tóny třešní, malin a švestek, ale samozřejmě i její dokonale vyváženou, bohatě ovocnou sametovou chuť.
Budete-li chtít okořenit svůj vztah, a to nejen na Prvního máje, doporučujeme naši vinnou jistotu LYNX. Kořenitá kombinace třešní, vanilky a čokolády je tím zaručeným mixem na dokonalý večer. Připomínáme, že podle studie publikované v Journals of Gerontology, jsou páry, které spolu pijí víno, šťastnější a manželství jim vydrží delší dobu.
V každé lahvi tohoto sametového červeného je kousek kalifornského slunce! Jeho chuť je měkce sametová, šťavnatě ovocná, lehce pikantní se zralými (teplými) tříslovinami a dlouhou hladkou dochutí. Hodí se k lehce kořeněným pokrmům z kuřecího masa, k masovým kuličkám s rajskou omáčkou, kterou vám toto víno připomene i v dochuti, nebo prostě jen tak ;-)
A pamatujte také, že sklenička vína denně vám podle vědců sníží pravděpodobnost výskytu šedého zákalu až o čtvrtinu. Nejlépe na tom byli ti, co si dopřávali skleničku červeného pětkrát a vícekrát týdně. Více se dočtete zde →
Tou je červené víno z Itálie, přímo ze slavného Benátska - VALPOLICELLA SUPERIORE, což je krásné, ovocné, harmonické víno ke každodennímu popíjení. Víno bylo vyrobeno tradiční metodou "ripasso". Jedná se o opakované zpracování již jednou prokvašených sušených hroznů po výrobě slavného vína Amarone. Jak takové víno vzniká, se dočtete v našich Vínovinách →
Částečně vysušené hrozny mají po prvotním kvašení stále ještě dostatek cukru a dalších důležitých látek, před druhotným kvašením jsou proto zality vínem Valpolicella. Nakonec je víno školeno v bariku. Výsledné víno je pěkně zakulacené, s lepší strukturou a nižší kyselinkou než původní Valpolicella. Bude perfektní k pečenému a grilovanému masu. Hodí se i ke zralým sýrům.
Produkt obsahuje siřičitany.