- -195 Kč
- Vyprodáno
- K VELIKONOČNÍMU MENU

Velikonoce, se všemi zvyky a jarními obyčeji, se blíží! Podle našich zjištění jenom pomlázka uschnutí neodvrátí. Každá květinka se musí řádně zalévat :-) Přinášíme vám proto kolekci svěžího jarního pití, abyste pitný režim nepodcenily (a nepodcenili – uschnutí hrozí samozřejmě i mužům) ani o Velikonocích.
Ten, kdo jí na Zelený čtvrtek zelené pokrmy, bude celý rok zdráv. Na zdraví se ale musí i připíjet! Ideální je suchý Veltlín. Vybrali jsme vám Veltlín z Rakouska (pochopitelně) z proslulé vinařské oblasti Wachau! Z rodinného vinařství FINK a to rovnou v litrovém balení.
K nádivce jsme vám vybrali, co jiného než, kopřivový Sauvignon. Jako bonus má etiketu plnou roztomilých oveček. Recept na nejlepší velikonoční nádivku najdete v našich Vínovinách →
Ano, i k mazanci či velikonočnímu beránkovi jsme vám vybrali víno do páru. Otevřete si k němu elegantní Pálavu od Tomáše Krista s příjemnými tóny tropického ovoce a medu s dominujícím žlutým melounem. V chuti je víno ovocné a svěží s jemnou kořenitostí. K mazanci je to prostě mazec! A nemusíte si pak mazanec mazat ani máslem, ani marmeládou, protože už budete pěkně namazaní :D
Na Bílou sobotu zahájíme přípravy na Boží hod velikonoční a Velikonoční pondělí. Bílá sobota byla dnem smutku a klidu, takže ideální čas pro činnosti, na které je třeba se soustředit. My holky barvíme vajíčka, kluci pletou pomlázky a všichni společně pečeme velikonoční nádivku (nebo hlavičku chcete-li). A ke všem těmto činnostem se vám bude hodit čerstvá, svěží a křupavá Bílá Rulanda z rodinného vinařství Spěvák.
Jako slavnostní hlavní chod se na Velikonoce dělá jehněčí, kůzlečí nebo telecí. Ideálními přílohami jsou mrkvová, celerová nebo hrášková pyré, mladé brambůrky nebo glazírovaná mrkvička. K mladým masům se nejlépe hodí suchý minerální Ryzlink vlašský. A kdo umí nejlepší Vlašáky? Mikrosvín!
TIP: Pokud preferujete k mladé pečínce červené víno, tak doporučujeme Pinot Noir.
Až budete v pondělí čekat na koledníky, otevřete si Veselé víno - Müller Thurgau od Jirky Horta. Hodit se bude i jako vzpruha pro unavené koledníky.
Vajíčková snídaně je u mnoha lidí velmi častá a oblíbená, někdo si ji ale dělá jen na Velikonoce. A k takové výjimečné záležitosti je nejlepší podávat Frizzante, jako např. Secco od Jirky Uherka. Takový den pak okamžitě dostane jiný rozměr, co do výšky i šířky ;-) Secco v novém ročníku je vyrobené z odrůd Saphira a Hibernal a je lehké, šťavnaté a osvěžující!
Produkt obsahuje siřičitany.