Facebook Pixel
Prague wine trophy - stříbrná medaile
Bruxelles - stříbrná medaile
Concours Mondial de Bruxelles - stříbrná medaile
  • -155 Kč
  • Nové
  • Předprodej! Doručujeme od 30.11.
VÁNOCE V KRABICI 2021 - zlaté

kolekce vín k vánočnímu menu s odrůdovým sektem z Ryzlinku rýnského

VÁNOCE V KRABICI 2021 - zlaté

Naše kolekce vín je přesně vyladěná k tradičnímu vánočnímu menu. Vyřešíte s ní své sváteční vinné menu a klidně i několik dárků pro své blízké či vzdálené příbuzné a obchodní partnery.
1 954 Kč
1 799 Kč
Zisk korků: 54
Množství:

Kód: BOX-7208
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

VÁNOČNÍ PROVÍNĚNÉ MENU / 24. – 26. 12. 2021

 

  1. Štědrovečerní aperitiv: Pravý, v lahvi kvašený sekt – EDITION Riesling Crémant Brut, 2019 - Schloss Wachenheim

Dle tradice se na Štědrý den drží půst. Vrcholem dne je štědrovečerní večeře, kterou se hodí zahájit slavnostním aperitivem, a tím jsou bublinky. Pro letošek jsme vám vybraly sekt EDITION Riesling Crémant Brut, který je vyráběn druhotným kvašením v lahvi a zraje na šampaňských kvasinkách po dobu minimálně 12 měsíců. Tento sekt bude skvělý i k rybí polévce. Ostatně Francouzi k rybím polévkám nejčastěji pijí bublinky typu Crémant.

 

  1. Víno k rybě: Rulandské bílé 2019 výběr z hroznů – Klínky – Zámecké vinařství Bzenec

K tradičnímu štědrovečernímu pokrmu – smaženému kaprovi s bramborovým salátem – se hodí plná a dobře vyzrálá burgunda. Letos jsme Vám pro tuto příležitost vybraly tu nejlepší, beznadějně vyprodanou, lahodnou, nádherně vyzrálou, ale suchou, Rulandu bílou s tóny kandovaného tropického ovoce. Víno, které dozrálo na legendární trati „Šampionů“ Klínky posbíralo nesčetně cen. Vyhrálo zlatou v letošním Vinaři roku a má 95 b. z IWC, takže ochutnáte první světovou ligu. Svah s jižní expozicí, modální černozem s mocnými sprašemi a vyšším obsahem vápníku – hrozny se tu mají opravdu královsky a Vy to hned po prvním doušku poznáte.

 

  1. Víno pod stromeček: Rulandské bílé 2009 ledové – Réva Rakvice

Vánoční cukroví skvěle doprovodí přírodně sladké dezertní víno. Při ručním sběru zmrzlých bobulek opravdu hodně zebou ruce i nohy. Symbolicky tak můžete vzpomenout na Ježíška, kterého ve chlévě asi také záblo. V teple a pohodlí Vašeho domova tím spíše oceníte toto ojedinělé víno s nádhernými tóny jahod a jitrocelového medu. Každá kapka tohoto velmi vzácného vína je prostoupena výraznými tony kandovaných pomerančů. Třešničkou na dortu je jemná kyselinka s přírodní sladkostí, která dotváří delikátně plnou chuť. Pokud Vám toto jedinečné víno zbude (asi ne, ale kdyby náhodou), můžete ho párovat i s husími játry nebo s paštikou z husích jater.

 

  1. Půlnoční víno: Ryzlink vlašský 2018 výběr z hroznů – Purmice - Mikrosvín

K půlnočnímu osvěžení či chlebíčkům jsme Vám vybraly oblíbený suchý Ryzlink vlašský z Pálavy s živou kyselinkou. Těšte se na elegantní víno vonící po nektarinkách s minerálně-kořenitým charakterem. Delší závěr je jemně ovlivněn zráním v dřevěných sudech. Můžete ho alternativně podávat i jako sváteční aperitiv v případě, že by Vám Rýňák z Pfalce nestačil. Vlašáky z Mikrosu jsou fenomenální. Pochází z vápencového podloží pálavských vrchů a v chuti mají typicky tóny červených grepů a neloupaných vlašských ořechů. Tyto Vlašáky se mohou směle porovnávat se světovou špičkou. André Dominé, autor slavné a tlusté vinařské bible "Víno", v něm vychválil právě pálavský Vlašák.

 

  1. Víno ke svátečnímu obědu: Mascaron Bordeaux Rouge 2016 – Maison Ginestet

Ke slavnostnímu obědu, k němuž se obvykle podává na Boží hod kachna, se dokonale hodí čtyřmi medailemi ověnčené Bordeaux z pravého břehu estuáru Gironde, které je výkladní skříní Maison Ginestet. Ve víně barvy granátu ucítíte tóny černého ovoce a koření, což je známka optimální zralosti. Dřevité aroma dodává vínu mohutné tělo. Toto Bordeaux má výbornou délku a díky svému věku hedvábné třísloviny. Bordeaus prostě zraje jako víno :-)

 

  1. Víno ke svátečnímu obědu: Primitivo di Manduria 2020 DOC – Carlo Sani

A na Štěpána se servíruje svíčková, ke které Vám doporučujeme naše oblíbené Primitovo ze stáje Carla Saniho. Toto italské červené Ferrari disponuje intenzivní vůní zralých švestek, třešní a koření, takže bude trefou do černého – do brusinkového terče. Víno je chuťové velmi vyvážené, krásně kulaté s vláčnými taniny, takže potěší všechny milovníky vynikajících červených vín, a nejen team Primitivo.

Primitivo je velmi oblíbená odrůda, protože jeho hrozny dobře zrají a díky tomu se z nich vyrábí plná a šťavnatě ovocná červená vína. Ne všechen jejich zbytkový cukr se kvašením promění v alkohol, takže ve víně vždycky maličko zbytkového cukru zůstává. Místo obvyklého 1 gramu jsou tam třeba 3–4 gramy na litr. To ho odlišuje od ostatních suchých červených, a proto se těší široké oblibě. Zbytkový cukr ve víně skoro nepoznáte, jen mu zvýrazňuje jeho přirozené ovocné tóny, a tím mu dělá i chuťovou plnost. Není ploché ani v dochuti, ve které na vás udělá závěrečný dojem příjemná trpkost tříslovinek.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

O vínech v kolekci

Související články na blogu

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.