- -25 Kč
- NA OBJEM NEJVÝHODNĚJŠÍ
Doba si říká o trochu rozveselení. Jsme veselá parta a vtipu máme na rozdávání, sestavili jsme vám kultovní kolekci šesti litrovek zvanou ŠESTILITR, která má obrovský literární potenciál - ukrývá v sobě totiž mnoho stránek!
Ekonomická stránka této kolekce je, že za 1 599 Kč získáte 6 litrů skvělých vín namísto běžných 4,5 litrů (6 x 0,75)! To znamená, že ušetříte za dvě běžné sedmičky!
Praktická stránka: všechny lahve jsou uzavřeny šroubovým uzávěrem, který se hodí na výlety i k ohýnku či grilovačce.
Gastro-enologická stránka: všechna vína jsou chuťovým zážitkem. Krásně se snoubí s pokrmy, ale rozveselí i každodenní činnosti! Kromě známých šlágrů jako jsou oba Ein Liter moselské Rieslingy (Veronika je kdysi vyhlásila nejlepšími víny k žehlení!), litrového Veltlínu od Weiwurma, naturální Burgund z Rheinhessenu LITERATUR od německých Gipsy Wines - Weissburgunder (Rulandské bílé) a Grauburgunder (Rulandské šedé), které pěkně přírodní cestou, bez aditiv, došly k odrůdově charakteristické plnosti burgundské rodiny a k německé čistotě tónů a svěžesti, jsme vám do kolekce zařadili NOVÍNKU německý suchý Riesling z Falce!
Tento Riesling má ve vůni zpočátku odrůdově typické tóny petroleje, které po čase odchází. Víno má čistý ovocný buket, je poměrně koncentrované, pronikavé s křupavou kyselinkou. Bude výtečné s rybou nebo s drůbeží.
K Veltlínu bude pasovat quiche se špenátem a s fetou.
Bílou Burgundu si Tereza z Víno-klubu otevřela ke špagetám Aglio Olio s pancettou a chilli. Pikantní tóny vína s krásně vyváženou kyselinkou vytvořily perfektní protipól těžšímu jídlu. Ve sklence se krásně rozvoní do jahodovo-máslova. V chuti je celkově svěží, na konci vás na patře pobaví a osvěží mátový tón. Svěží máta s jahodami - krásné, jarní a letní pití.
Voňavější ze dvou literárních sester, Burgundu šedou, Lenka z Víno-klubu doporučuje k gnocchům zapečeným se čtyřmi druhy sýra. Ve vůni ucítíte bílé květy a zelená jablíčka. Chuť je krásně ovocná, kulatější, tělo plnější než u říznější Weissburgundy.
Recept od Lenky na gnocci zapečené se čtyřmi druhy sýra:
Dejte uvařit balení gnocchi, vymažte si pekáček máslem. Do pekáčku vložte zcezené a okapané gnocchi, rovnoměrně přidejte lžičkou půl balení ricotty, půl balení gorgonzoly, rozdrobte celé balení mozzarely a štědře zasypte parmazánem. Dejte zapéct na 20 minut při 180 st. C, aby se sýry roztavily a povrch zezlátl. Pokud chcete přidat nějakou uzeninu, kolečka italské klobásky či salámu opečte na pánvi. Gnocchi podávejte posypané uzeninou a se zeleným salátem.
Ve vůni ucítíte bílé květy a zelená jablíčka. Chuť je krásně ovocná, kulatá, tělo plné. Suché.
Víno jasně žluté barvy se zelenkavými odlesky s tóny zelených jablíček, limetky a bylinek. Lahodně osvěžující. Suché.
Ve vůni se objeví jahodovo-máslové tóny.V chuti je svěží na konci s náznakem máty. Suché.