Prague Wine Trophy - Regional Champion Falstaff - 91 b. Decanter - bronzová medaile Gilbert & Gaillard - zlatá Bronzová medaile - IWC Falstaff - 92 b.
  • -245 Kč
  • Vyprodáno
GIRO BRUT
GIRO BRUT
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín GIRO BRUT

Milujete Itálii a bublinky v suchém provedení? Máte dobrý vkus. A my pro vás máme tuhle BRUTální cestu do Itálie. Franciacorta, Prosecco (hodně Prosecca) a Verdicchio. Buon viaggio!

Giro Brut

je naše Giro d'Italia

 

Stejně jako francouzské šampaňské se italské šumivé víno stalo synonymem pro Prosecco - ale to není vše, co tato země nabízí, pokud jde o bublinky! Od šampaňských vín „Metodo Classico“ z Franciacorty, přes perfektní šumivé červené Lambrusco, které se hodí k pizze, až po vína, která se skladují v moři v Ligurii (ne, to opravdu není vtip), italská šumivá vína jsou stejně jedinečná a rozmanitá jako kuchyně této země. Pojďte je ochutnat s námi!

 

 

Centinari | Franciacorta DOCG Brut

Franciacorta je legendární šumivé víno, které v mnoha ohledech snese srovnání s francouzským šampaňským. Vyrábí se stejnou metodou, tedy druhotným kvašením v lahvi a z téměř stejných odrůd. Jeho domov je na severu Itálie v regionu Lombardie.

Toto víno z vinařství Centinari z odrůdy Chardonnay, které získalo např. 92 bodů v žebříčku Falstaff, zraje minimálně 28 měsíců na kvasinkách v klimatizovaných místnostech.

 

La Farra | Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG - Millesimato Extra Brut - Rive di Farra di Soligo

Rive znamená v italštině "břeh" nebo "svah" a odkazuje na 43 kopcovitých lokalit v Conegliano Valdobbiadene, které produkují výjimečné hrozny. Tato podoblast je ve srovnání s ostatními mikroskopická a těžko se hledá!

Italské Prosecco z vinařství La Farra je bílé šumivé víno vyrobené z hroznů odrůdy Glera z vinařské oblasti Veneto. Glera je pozdní odrůda náchylná k chorobám. Proto jsou pro toto Prosecco vybírány hrozny z kopcovitých vinic, kde je díky větru méně vlhkosti. V těchto podmínkách hrozny mnohem lépe dosáhnou plné zralosti a zároveň se vyhnou chorobám, které by mohly ohrozit primární kvalitu hroznů.

Jasně slámově žluté Prosecco s extrémně jemnými, vytrvalými bublinkami. Vůně je ovocná, s tóny jablek a meruněk. Chuť je čistá, pikantní a dobře vyvážená. Vykazuje výrazný pocit svěžesti díky nízkému obsahu cukru. 

 

Rocca dei Forti | Prosecco DOC Brut

Toto novinkové Prosecco má světle slámovou barvu s krásnými odlesky. Vůně začíná intenzivními tóny hrušky a hlohu. V ústech je jemné a svěží, harmonické a vyvážené. Bublinky jsou jemné, bohaté a vytrvalé. Prosecco se pyšní 90 body v hodnocení Luca Maroniho a stříbrnou medailí v soutěži Mundus Vini.

 

Rocca dei Forti | Verdicchio DOC Brut

Rocca dei Forti Verdicchio je šumivé víno, které je chváleno pro své tělo, svěžest a ovocnou příchuť a vyrábí se dlouhým procesem kvašení vína z hroznů vypěstovaných v oblastech s kontrolovaným označením původu. V průběhu let získalo toto víno významná ocenění na předních mezinárodních soutěžích vín. Víno má světle zlatou barvu se zelenými odlesky. Zrodilo se v nejvhodnější oblasti pro Verdicchio v regionu Marche ve střední Itálii.

Vůně je s nádechem květů černého bezu, žlutého ovoce a pražených mandlí, charakteristická tóny zeleného cedru a kůry, jasmínu a muškátového oříšku. Chuť je ovocná a svěží, s mandlovou příchutí. Závěr je dlouhý a jemný s dochutí zelených mandlí. Bublinky jsou hojné a velmi tenké.

 

Bacio della Luna | Blanc de Blancs Spumante Brut

Blanc de Blancs je šumivé cuvée z oblasti Benátsko (Veneto) z odrůd Chardonnay a Pinot Blanc s 11 % alkoholu. Šumivé víno slámově žluté barvy s jemnou a vytrvalou bublinkou. Jemná a ovocná vůně s příjemnou a svěží chutí. 

 

La Farra | Prosecco Rosé Spumante Treviso DOC - Millesimato Brut

Hrozny odrůd Glera (87 %) a Pinot Nero (13 %) pocházejí z rovinatých vinic v provincii Treviso. Půdy jsou směsí jílu a vápence. V případě Rulandského modrého se sklízí ručně na začátku září, v případě odrůdy Glera na konci září.

Hrozny odrůdy Glera se po měkkém lisování podrobují tradiční vinifikaci bílých vín. U hroznů Pinot Nero probíhá vinifikace po odstranění stopek, rozdrcení a následné maceraci na slupkách po dobu 48 hodin při teplotě 10-12 °C; proces kvašení je pomalý, při kontrolované teplotě 18 °C. Následně se vína scedí a skladují odděleně při kontrolované nízké teplotě v nerezových tancích, kde zrají na jemných kalech po dobu přibližně tří měsíců.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
29.05.2024
Michal Z

Produkt obsahuje siřičitany.

 

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.