Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
  • -251 Kč
  • Vyprodáno
ITALSKÁ ČERVENÁ
ITALSKÁ ČERVENÁ
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín ITALSKÁ ČERVENÁ

italská červená vína v průřezové kolekci

Itálie má jedny z nejlepších červených vín na světě. Objevte italská červená z různých oblastí, dejte si k nim něco dobrého a zavzpomínejte na svou dovolenou v Itálii.

Země ve tvaru boty se velmi liší, pokud jde o podnebí a terén. Většina severních oblastí má velmi horká léta a superchladné zimy. Vinice ve vysoké nadmořské výšce poblíž Alp (oblast Alto Adige) na severu jsou známé pro vína se spoustou kyselin a svěžestí kvůli obrovskému posunu teplot ze dne na noc. Jak se pohybujete po poloostrově, Středozemní moře má největší vliv na regiony na západě. Jak jedete na jih od Emilia-Romagna, zimy jsou mírnější a léta horká a suchá. Všechno to slunce skutečně proniká do zralých, svěžích vín z jihu, jako jsou vína třeba z Apulie.

Itálie je největším producentem vína na světě – více než 500 jedinečných odrůd vína, takže jejich zkoumání vám vydrží na poměrně dlouhou dobu. Italská bota má celou řadu odrůd a stylů, ale její červená vína jsou jedny z nejlepších na světě.

 

Jaká jsou italská červená?

Italská červená vína bývají ovocnější na jihu a zemitá na severu. Bývají o něco pikantnější, se strukturou odolnou k jídlu. Kyselá kyselost, vláčné třísloviny, bohaté ovoce a květinové, zemité a bylinné charaktery jsou některé z vizitek. Mnoho italských odrůd je také dostatečně vydatných, aby se jim dařilo v suchých podmínkách, a poskytují tak udržitelnou možnost pro vinařské oblasti, kde je nedostatek vody.

 

Ochutnejte několik modrých odrůd v naší kolekci. A nezapomeňte dekantovat – červeným „italům“ to jen prospěje.

 

Párování italských červených vín s pokrmy

Pizza, která má v základu sugo a těstoviny s červenou omáčky jsou ideální pro párování s pikantními italskými červenými, jako je Sangiovese nebo Barbera. Opulentnější styly, jako je Montepulciano, se skvěle hodí k masovým kuličkám, klobásám a tvrdým sýrům.

 

Primitivo se dobře snoubí s marockým a tureckým kořením jako je třeba skořice. Nebo vyzkoušejte apulijskou klasiku Pizza Rustica – klasickou nebo plněnou calzone pečenou cibulí, rajčaty, ančovičkami a olivami.

 

Nero d’Avola se svými výraznými ovocnými příchutěmi, robustními tříslovinami a kyselinkou je vínem, které se hodí k bohatým masitým masům. Můžete ho podávat k polévce z hovězího oháňky, k dušenému hovězímu, k BBQ hamburgeru se slaninou a každý si bude myslet, že jste kulinářský génius. Čím více masa, tím lépe, protože díky němu bude víno ovocitější a bonbonovější. Mezi koření, které se velmi dobře hodí k odrůdě Nero d'Avola, patří anýz, pomerančová kůra, bobkový list, šalvěj a asijská švestková omáčka. Pokud jste vegetarián, podávejte k černé čočce a k houbám shitake.

 

Sangiovese (Chianti) je to suché červené víno se silným, ovocným a zemitým aroma. Silný toskánský sýr pecorino, zvěřina, steak a noky se šalvějí a máslovou omáčkou, steak Fiorentina. Sangiovese také dobře hodí k jehněčím kotletkám a pečenému vepřovému masu. Vyzkoušejte sklenku Sangiovese s talířem italské šunky sušené nasucho a toskánským salámem. Otevřete si láhev Chianti a podávejte k němu misku ragú alla bolognese. Pro Toskánsko je typická polévka Ribollita – vydatná zeleninová polévka s fazolemi. A nesmíme zapomenout na pecorino – sýr z ovčího mléka s pevnou texturou miluje Chianti.

 

Valpolicella – jednodušší vína se dobře snoubí s pečeným kuřetem. Jemnější styly Ripasso a Amarone si zaslouží dušená masa, steaky, houby a vyzrálé sýry.

 

Cannonau má jemnou kyselost a sytou barvu. Bude se dobře kombinovat s jehněčím a králičím masem. Jehněčí ragú bude obzvláště dobré s Cannonau. Jehněčí pokrmy jsou na Sardinii velmi běžné, jedná se tedy o přirozené párování, kde lokální víno doplňuje lokální jídlo.

 

Dušené jehněčí s rajčaty, rozmarýnem a skořicí bude skvělé s vínem Aglianico. Dlouze dušené maso vyvine chutě tak, aby odpovídaly komplexnosti vína a vyvážily taniny a jeho kyselost. Dušené jehněčí je dokonalým pokrmem ke spárování s Aglianico, když se ochladí, uprostřed zimy nebo když zima ne, a ne ustoupit jaru. Udělejte si pohodlí, zpomalte tempo a vychutnejte si sklenku Aglianico s italským sýrovým prkénkem nebo s dušeným jehněčím.

 

Obecně jsou italská červená známá svou přívětivostí k jídlu, takže si hrajte, kombinujte a určitě vymyslíte nějaké „vražedné“ kombinace.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.