• -245 Kč
Best of... PELLEGRINO

Itálie

Best of... PELLEGRINO

Sicílie na dlani. Ochutnejte původní sicilské odrůdy jako je Grillo, Nero d'Avola, Catarratto a Zibibbo. Nechybí ani nejznámější víno ze Sicílie Marsala. A třešničkou na dortu je Malbec z panenské sklizně.
1 844 Kč
1 599 Kč
Zisk korků: 56
Množství:

Kód: BOX-7302
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

To nejlepší ze sicilského vinařství Carlo Pellegrino... no, co tak vybrat, když nám chutná všechno, co nám Giuseppe přiveze na ochutnávku.

Jak by ne, když Sicílie má skvělé podmínky pro pěstování vína a pochází odsud 65 autochtonních (původních) odrůd vína.

Sicílie je domovem ikonického fortifikovaného vína Marsala. Najdete zde také bohatá, plná, sytě zbarvená červená vína s chutí zralého ovoce, jako jsou vína vyrobená z hroznů Nero d'Avola. Ale úplně nejvíc na Sicílii pěstují bílé odrůdy, a to na 64 % vinic.

Pojďme si představit ty, které na vás čekají v této kolekci.

 

Grillo

Jedna z původních sicilských bílých odrůd vína. Jedná se o velmi svěží víno a úplně nejlepší je ke grilované rybě.

 

Catarratto 

Nejrozšířenější bílá odrůda na Sicílii. Plné víno s citrónovými tóny. Bude se vám líbit. Catarratto. A s čím? S rybou, s kuskusem, s plněnými kalamáry.

 

Malbec

Svěží Malbec z panenské sklizně s balzamikovými tóny. Vyzkoušejte jak se Siciliáni vypořádali s touto původně francouzskou odrůdou a dnes národní argentinskou odrůdou. Naservírujte si k němu výrazné sýry a až porostou houby, tak těm bude také slušet.

 

Nero d'Avola - Appassimento

Passimora se vyrábí z hroznů vysušených na sicilském slunci metodou appassimento. To dodává vínu bohatý ovocný buket, mnohem ovocnější, než kdyby bylo víno vyrobeno tradičně a dostává tak širokospektrálnější projev. A my si myslíme, že se Nero d'Avola díky hřejivým tříslovinám a bohaté ovocné chuti může stát vyzyvatelem Primitiva. Dejte nám vědět, jak vám Passimora chutná a kdo u vás vyhrál tento zajímavý souboj.

 

Zibibbo

Bílá odrůda Zibibbo, která roste na ostrově Pantelleria na Sicílii, se stala součástí světového dědictví UNESCO. Je to sladké víno s omamnou aromatikou. Dezert sám! Nebo k italským sušenkám Cantuccini. Dále ho můžete servírovat k dezertům z ricotty, medu a opečených piniových oříšků.

 

Nero d'Avola - Marsala

Tato Marsala vyrobená z aromatické odrůdy Nero d'Avola se skvěle se snoubí s dezerty a čokoládou, ale dobře si ji vychutnáte i jako dezert sám o sobě. Marsala má krásnou ovocnou chuť s tóny červených bobulí - malin a ostružin, s jemnou vůní fialek.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.