- -23 Kč
- Vyprodáno
Vína v kolekci
- Ogier | Cotes du Rhone - Gentilhomme, 2019
- Domaine Ferrandiere | Marselan - IGP Pays d'Oc, 2021
- Domaine Serrelongue | Carigno - AOC Cotes du Roussillon Villages, 2020
- Clos Bagatelle | A L´Origine - AOC Saint Chinian, 2019
- Château Bas d'Aumelas | Barathym Rouge, 2020
- Alma Cersius | Syrah-Merlot - Jardin des Charmes - IGP Coteaux de Béziers, 2020
Kolekce červených vín z jižní Francie, díky které se stanete mistrem v oboru snoubení vín s lahodnými pokrmy! K francouzským vínům totiž musíte jíst, stejně jako to dělají Francouzi.
Ochutnejte jedinečný Marselan z Domaine Ferrandiere. Snoubí v sobě ty nejlepší vlastnosti odrůd Grenache a Cabernet Sauvignon. Víno má šroubový uzávěr, takže se hodí i do kapsy na večerní procházku až zapadne Slunce. Do druhé kapsy si přibalte bagetku s pořádnou vrstvou dobré kachní paštičky se sušenými švestkami.
K dušeným i grilovaným masům se náramně hodí víno s krásnou etiketou Barathym Rouge z vinařství Château Bas d'Aumelas. V tomto vínu jsou tóny zralého červeného ovoce doplněny kořením. V chuti je harmonické a ovocitost je doprovázena jemnými tříslovinami.
Cuvée odrůd Carignan, Syrah a Mourvedre Carigno - AOC Cotes du Roussillon Villages doporučujeme po otevření lahve víno dekantovat alespoň dvě hodiny, v opačném případě vás mohou zaskočit animální tóny ve vůni. Někdo to naopak vyhledává, protože ví, jak se taková vínka vyvíjejí po několika letech. Toto víno krásně doprovodí oblíbené toskánské ragú di cinghiale – ragú z divočáka s jalovcem a rozmarýnem.
Skutečnou delikatesou v disciplíně snoubení vín a pokrmů – kachní prsa na višních či švestkách doplníte vínem jihofrancouzského vinařství Ogier Cotes du Rhone - Gentilhomme, které je směsí odrůd Grénache, Cinsault a Syrah. Odrůda Grenache, na které je toto Cotes du Rhone založené, promítá do aroma tóny malin, zralých višní a černého rybízu.
Cuvée 50 % Syrahu a 50 % Merlotu Jardin des Charmes Syrah-Merlot - IGP Coteaux de Béziers je určeno na celodenní popíjení a osvěžení. Skvěle se hodí také ke středomořské kuchyni a vegetariánským pokrmům.
Končíme vínem Clos Bagatelle z apelace Saint Chinian AOC, ve vůni ucítíme typickou jihofrancouzskou krajinu "garrigue" - suchá, prašná, vyprahlá step, která voní po tymiánových keřích. Upečte si k němu jehněčí kolínko s tymiánem.