Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Bronzová medaile - IWC Decanter - bronzová medaile Falstaff - 92 b. Gilbert & Gaillard - zlatá
  • -166 Kč
BUBLINKY TRADIČNÍ metodou
BUBLINKY TRADIČNÍ metodou
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín BUBLINKY TRADIČNÍ metodou

luxusní výběr vín vyrobených tradiční šampaňskou metodou

Tradiční metodu výroby šumivých vín proslavilo samozřejmě Champagne, ochutnejte si také španělskou Cavu, Crémant de Limoux a Crémant d´Alsace nebo legendární italskou Franciacortu a nechte svá hrdla osvěžit opojnými bublinkami.

Bublinky vyrobené tradiční metodou

Tuto kolekci prostě musíte zkusit! My si totiž myslíme, že bublinky stoprocentně rozzáří i jinak pochmurný večer (testováno na vlastních večerech). 

Všechna vína, která najdete v této kolekci, se vyrábí tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, kterou proslavilo Champagne. V kolekci najdete kromě Champagne ještě španělskou Cavu, francouzský a alsaský Crémant a sekt z Německa, který zrál na crémantových kvasinkách, a italskou Franciacortu.

 
 

Cava Reserva Cupada No. 25 z vinařství Pere Mata je příjemně svěží a bohatě minerální Cava s jemným a intenzivním perlením. Ve vůni cítíme citrusy, citronovou kůru, květ hlohu a lehkou chlebovinku. Víno je atraktivní, snadno pitelné s dlouhým osvěžujícím závěrem.

Šumivá vína s označením Cava se vyrábí stejně, jako šampaňské tzn. tradiční metodou druhotným kvašením vína v lahvi. Přitom jejich cena je mnohem příznivější než u vín z oblasti Champagne. Za svou cenu nabízí velmi vysokou hodnotu. Nepovažujte však Cavu za nějakou španělskou náhražku nebo kopii šampaňského, protože Cava má svůj vlastní velmi typický výrazný ovocný charakter.

Ten vychází z konkrétní odrůdy vína, ze které je Cava vyrobena. Pro bílou Cavu se používají lokální odrůdy jako Macabeo, Parellada, Xarel-lo nebo Chardonnay. Cava rosé se vyrábí z odrůd Pinot Noir, Monastrell nebo Garnacha.

Cava se ve Španělsku vyrábí již od 18. století. Název Cava se smí používat pouze pro šumivá vína ze zákonem vymezených oblastí, takže toto označení je zároveň garancí kvality a místa původu. Drtivá většina pochází z oblasti Penedes v Katálánsku. Dle španělského vinařského zákona se Cava ještě může vyrábět v dalších sedmi vinařských oblastech – Aragon, Baskicko, Extramadura, Kastilie a Léon, La Rioja, Navara a Valencie. 

 

V kolekci rozhodně nemůže chybět král bublinek Champagne ze šampaňského domu Forget-Chemin.

Oblast Champagne stála u zrodu neslavnějšího šumivého vína na světě. Dokonce tak slavného, že lidé často šampaňským nazývají jakékoliv šumivé víno. Hrdou značku Champagne smí nést pouze šumivá vína z této francouzské oblasti, která jsou vyrobena tradiční metodou Champenoise.

 

Suchý ryzlinkový sekt z Falce z vinařství Schloss Wachenheim je vyrobený tradiční metodou kvašení v lahvi. Jemné a bohaté perlení. Vůně je jemně ovocná - meruňky, broskve a čerstvé citrusové plody. Chuť je šťavnatě svěží s jemnou ovocnou kyselinkou a ryzlinkovými tóny meruněk v závěru. 

Hrozny Rieslingu pro výrobu tohoto šumivého vína zrají ve dvou vinicích - na hlubokých, písčitých a hlinitých půdách kolem Kallstadtu a křídových zvětralých půdách v okolí Ungsteinu z německé vinařské oblasti Falc. Tento odrůdový Crémant je vyráběn tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi a zraje na crémantových kvasinkách po dobu minimálně 12 měsíců

 

Hortův sekt Limoux je francouzský Crémant. Základem slova crémant je výraz crème – tedy smetana nebo šlehačka, protože Crémant bezprostředně po nalití vytváří jemnou a zároveň hustou pěnu připomínající šlehačku. 

Crémant je sekt vyráběný stejnou metodou jako šampaňské. Obvykle ho charakterizuje nižší tlak v láhvi - tradičně 3,6 atmosféry, což je ale jen neoficiální úzus. Zákonná norma určuje minimální délku zrání vína na kvasnicích, která činí 9 měsíců. Regionů, kde se smí Crémant vyrábět a nést označení AOC, je osm – Burgundsko, Alsasko, Loire, Bordeaux, Limoux, Die, Jura a Luxembourg. Rozdíly mezi Crémanty jsou dány specifiky jednotlivých regionů. Spojuje je stejná metoda, odlišuje především rozdílný terroir a druh použitých odrůd.

Barva našeho růžového Crémantu z Limoux je světle lososová. Ve vůni se objevují podtóny jahod, které přecházejí do chuti. Crémant je velmi svěží a jemný, s příjemnou nasládlou dochutí. Má jemné a dlouhotrvající perlení. Cuvée bylo připraveno v lednu 2019 s důrazem na ovocnost. Skládá se ze 30 % Pinot Noir, 20 % Cheninu a 50% Chardonnay a byl vyroben ve spolupráci s vinařstvím J. Laurens. 

Z bílých Crémantů jsme vám do kolekce zařadili super suchý ročníkový alsaský Crémant Brut Nature z vinařství Domaine GILG. 

 

A jako novinku ochutnejte legendární italskou Franciacortu Brut (100% Chardonnay), která zrála 28 na jemných kvasinkách. Opěvovaná Franciacorta se vyrábí v omezeném objemu, takže dopřát si jí je malý svátek. Franciacorta v této kolekci pochází z rodinného lombardského vinařství Centinari.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.
27.12.2023
Jan C

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Barva je tohoho růžového Crémantu je světle lososová. Ve vůni se objevují podtóny jahod, které přecházejí do chuti. Crémant je velmi svěží a jemný, s příjemnou nasládlou dochutí. Má jemné a dlouhotrvající perlení. Suché.
Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.