Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení
Přijmout zvolené cookies
Concours Mondial de Bruxelles - stříbrná medaile
  • -105 Kč
  • Vyprodáno
Best of... ŠPANĚLSKO
Best of... ŠPANĚLSKO
Fotografie produktu je pouze ilustrační, nemusí se shodovat s produktem.

Kolekce vín Best of... ŠPANĚLSKO

Ochutnejte vína z Iberského poloostrova! V této kolekci najdete španělské bublinky Cava, bílé Verdejo, růžovou Garnachu a červená vína z apelací Jumilla, Rioja a Ribera.

Cesta po Španělsku

to je náš Best of... Španělsko

Tato kolekce je moc hezký výběr toho nejzajímavějšího a nejlepšího, co Španělsko nabízí. Bublinky Cava, bílá odrůda Verdejo, růžová Garnacha a pak červená vína z oblastí Rioja, Ribera del Duero a Jumilla.

S touto kolekcí si vykouzlíte španělský večer dřív, než řeknete tapas. Ano, tapas! Tato vína budou skvělá ke španělské tortille, šunkovým kroketám, chorizu, grilované chobotnici, plněným mušlím, ještě přihodíte pár oliv a španělskou šunku jamón a máte dokonalý španělský večer. Olé! Navíc ochutnáte typické španělské odrůdy z nejznámějších oblastí a budete zjišťovat, jestli je Ribera del Duero opulentnější a uhlazenější než rustikální, zemitá Rioja.

 

Cava

Víte, že španělské bublinky Cava se vyrábí stejně jako šampaňské? Tzn. tradiční metodou druhotným kvašením vína v láhvi.

Ke Cavě určitě vyzkoušejte smaženou rybu. Nebo ji pijte jen tak a vychutnejte si její svěží ovocné tóny.

V chuti Cavy primárně najdete kdouli, limetku, žluté jablko, mandli a heřmánek. Čím více budete Cavu zkoumat, tím více paralel najdete se Champagne. I když je vyrobena stejným způsobem a na podobné úrovni kvality, Cava je téměř vždy cenově dostupnější. Výrobci Cavy se při její výrobě spoléhají především na regionální španělské bílé hrozny Macabeo, Parellada a Xarello.

 

Rueda - Verdejo

Opravdovým klenotem jsou bílá vína z odrůdy Verdejo, která se rodí téměř výhradně v oblasti Rueda. Je to skvělé gastro víno díky vyšší kyselince, která vám vyčistí patro. Proto bude dokonalé k rybím tacos nebo k limetkovému kuřeti. Můžete ho podávat k artyčokům, k sýrům halloumi, feta nebo pecorino.

Verdejo je neobvyklé, lehké bílé víno, které roste téměř výhradně ve Španělsku. Víno je vynikající alternativou k vínům jako Sauvignon Blanc a Pinot Grigio, s překvapivými změnami chuti přicházejícími s věkem. 

TIP: Verdejo není stejná odrůda jako portugalská odrůda Verdelho.
Verdejo není vínem první volby většiny lidí. Není to víno, které vaši přátelé objevují na mezinárodních cestách, protože do španělské Ruedy téměř nikdo nejezdí. Takže pokud jste již ochutnali Verdejo, jste součástí velmi malé skupiny nadšenců! Gratulujeme!

 

Jumilla - Garnacha

Už jste někdy pili růžové víno z odrůdy Garnacha? Je velmi osvěžující a zahalí vás omamná vůně červeného ovoce. Opravdové osvěžení do letních veder.

Dejte si k němu jednoduché tapas - chléb s rajčaty a ančovičkami. Skvělá bude i uzená španělská šunka nebo sýry brie či camambert.

Růžová Garnacha je také skvělá jako aperitiv, k lehkým předkrmům, jako jsou listové saláty s ovocem, nebo k lososovi a drůbeži. Hodí se k těstovinám se sýrovou nebo smetanovou omáčkou a k jídlům, která obsahují vejce - míchaná vejce, sázené vejce nebo plněná vejce natvrdo. Perfektně ji můžete párovat k pikantním asijským pokrmům.

 

Rioja - cuvée Tempranillo a Garnacha

Rioja je snad nejznámější víno ze Španělska. Vybrali jsme vám špičkové Tempranillo, které ocenil Wine Enthusiast 92 body! A má stříbrnou medaili Mundus Vini.

Cuvée španělských odrůd Tempranillo a Garnacha z oblasti Rioja zrálo 14 měsíců v sudech a 6 měsíců v lahvi, nese tedy přívlastek Crianza. Tahle Rioja bude skvělá se smaženými tapas, s grilovaným masem nebo ovčími sýry.

 

Ribera del Duero - Tempranillo

100% Tempranillo Romero de Aranda - Crianza z apelace Ribera del Duero je vyrobeno z hroznů, které pochází ze 60 let starých keřů a na Concours Mondial de Bruxelles získalo stříbrnou medaili. Tato vína jsou jiná než ta z oblasti Rioja a jejich sláva stále stoupá výš a výš. Budete tým Ribera nebo Rioja?

Mladší Tempranillo se dobře hodí k pokrmům na bázi rajčat.

 

Jumilla - cuvée Monastrell, Tempranillo a Cabernet Sauvignon

Naši cestu po Španělsku končíme - nebojíme se to říct - haute couture vínem Altos de Luzón. Silné a intenzivní víno s vůní zralých ostružin a švestek. Pikantní, a přitom elegantní a hedvábné jedinečné víno na velké španělské finále!

Toto víno bude skvělé k rybám jako je štikozubec, losos, treska a tuňák nebo k uzeným sýrům či ke steaku s houbami.

 

 

Recept na Croquetas de jamón

Croquetas de jamón neboli šunkové krokety jsou základem španělských tapas a dostanete je v celém Španělsku. Tyto malé, lehce obalované a smažené bešamelové válečky obsahují lahodnou španělskou uzenou šunku a není těžké si je doma znovu vytvořit. Křupavé zvenku a krémové uvnitř jsou jistým hitem jako předkrm na příští párty nebo jako odpolední svačinu se sklenkou vína. Ze směsi bešamelu a šunky vznikne těsto, které rozválíte na válečky a obalíte ve vejci a strouhance, krokety se pak smaží do zlatova.

Aby se vám povedli co nejlepší krokety, nasekejte šunku na velejemno, aby se dala důkladně promíchat s těstem. Jakmile je těsto hotové, musí být v lednici přikryté minimálně tři hodiny, nejlépe přes noc. Šunku můžete nahradit 1/2 šálkem jemně mletého vařeného kuřete.

 

Ingredience:
1/2 šálku olivového oleje
3/4 šálku hladké mouky
1 1/2 šálku mléka
1/2 hrnku kuřecího vývaru
1/2 lžičky muškátového oříšku
sůl podle chuti
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
1/2 šálku jemně mleté ​​španělské uzené šunky
2 velká vejce
2 lžičky vody
1 hrnek strouhanky

 

Zahřejte 1/2 šálku olivového oleje ve velké pánvi na středním ohni. Přidejte mouku a za stálého míchání vrestujte 3 minuty, dokud nevznikne hladká pasta. Velmi pomalu za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar, dokud se dobře nespojí s jíškou. To může trvat až 30 minut. Přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti. Vařte na středním plameni za stálého míchání, dokud není směs hustá, hladká, konzistence podobná bramborové kaši.

Snižte teplotu na minimum. Přidejte pokrájenou šunku a za stálého míchání, dokud se směs dobře nespojí, trvá to 2 až 3 minuty. Dejte pryč z plotýnky. Nechte vychladnout 5 až 10 minut. Dejte do lednice minimálně na 3 hodiny. 

Vejce rozšlehejte s vodou v misce. Do další misky si připravte strouhanku. Poprašte si ruce moukou a poté směs rozdělte na kuličky nebo válečky. Položte je na talíř tak, aby se nedotýkaly.

Přidejte olej do velké pánve nebo do kastrolu a zahřejte na 180 °C. Krokety obalte ve vejci a ve strouhance. Smažte je po dávkách, několikrát otočte, dokud nezezlátnou. Krokety vyndejte děrovanou lžící na talíř vyložený papírovou utěrkou a ihned podávejte.

Hodnocení
Jak ověřujeme recenze zákazníků? Všechny recenze uvedené v detailu produktů prodávaných v internetovém obchodě Víno-klub.cz pocházejí výhradně od registrovaných zákazníků, kteří daný produkt zakoupili. Po provedení platby se jim tato možnost odemkne v jejich zákaznickém účtu. Přehled o svých recenzích má každý registrovaný zákazník v sekci Vypito. Zákazníci, kteří daný produkt nezakoupili, nemají přístup k jeho hodnocení.

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Produkt obsahuje siřičitany.

O vínech v kolekci

Víno citronově žluté barvy se zelenými odlesky. Ve vůni cítíme tóny meruněk, broskví, fenyklu a anýzu a zelených mandlových skořápek. V chuti je víno sametové, postupně se otevírá do krásného objemu a struktury. Vyvážená kyselinka dodává svěžest. Suché.
Produkt byl přidán do porovnávače.
Produkt byl přidán do košíku.