RŮŽOVKY OD HORTA
Jiří Hort je znám zejména díky svým růžovým vínům. Stabilně za svá růžová sbírá ta nejvyšší ocenění a to jak na domácích, tak zahraničních soutěžích. Růžová začal vyrábět před 8 lety spíše náhodou a nyní své umění dovedl k dokonalosti. Dělá je z 5 modrých odrůd a jak sám říká, každé je vyrobeno s ohledem na dobu konzumace - na jaro, léto a podzim. Žel bohu, díky nenasytnosti jeho zákazníků již na podzim většinou není co prodávat.
ROSÉ PODLE ROČNÍHO OBDOBÍ
Jiří Hort doporučuje, abyste roční konzumaci růžovek rozvrhli takto:
JARO - nejvíce si užijete Cabernet Sauvignon rosé, protože je takový nejčerstvější. A bohužel, v tomto období jej již nelze ani koupit z důvodu úplného vyprodání.
JARO/LÉTO - nastává čas jahůdkového Zweigeltrebe rosé, který se hodí do tzv. Rosé drinku podle Horta. Recept je jednoduchý. Nakrájíte jahody na malé kousky a smícháte 1:1 s malými kousky ledu. Směsí naplníte otevřené sklenice na stopce (např. na Martini) a zalijete vychlazeným Zweigeltrebe rosé.
LÉTO - nutné osvěžení hledejte pod deštníkem s vychlazeným Svatovavřineckým nebo Merlotem rosé.
PODZIM - teplé podzimní odpoledne ozvláštněte konzumací růžového z odrůdy Pinot noir (Rulandské modré). Abychom zabránili jeho předčasnému vyprodání a v závislosti na delší době přípravy tohoto podzimního růžového, bude do nabídky uvedeno později.
VÍNO OD HORTA
Jiří Hort není typickým vinařstvím. Nemá své vinohrady. Hrozny pro svá vína si nechává pěstovat svými partnery, osvědčenými vinohradníky. Je s nimi v neustálém a úzkém kontaktu. Proto Víno Hort místo Vinařství Hort.
Hrozny si dokonce nechává pěstovat ve 3 vinařských podoblastech - znojemské (Sauvignon, Veltlín), kde má také své sklepy, mikulovské i velkopavlovické. Takže pod jednou střechou zpracovává skoro celou Moravu. To je mezi vinařstvími také raritou.