Salón vín ČR
  • -105 Kč
Best for CHŘESTové menu

Best for CHŘESTové menu

Chřest čili špargl je zelenina králů. K jeho přípravě vám postačí pouze pár základních surovin a připravíte pokrm, kterým zaručeně každého ohromíte!
1 604 Kč
1 499 Kč
Zisk korků: 48
Množství:

Kód: BOX-6226
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Konečně se KLUBe! Chřest čili špargl je zelenina králů a k chřestu se náramně hodí víno. A kdo jsme my, abychom odporovali? A tak jsme vám, jako každý rok, vybrali ta nejlepší vína, která tuto první jarní zeleninu skvěle doprovodí do vašich kuchyní.

Sestavili jsme vám dvě kolekce, se kterými budete bohyně či bůh kuchyně :-) Best for CHŘEST se představují! 

 

Druhou kolekci Best for CHŘEST v hlavní roli pro vás máme tady →

 

Chřest je gastronomická pochoutka zdraví velmi prospěšná. Je zásobárnou snad všech vitamínů, které v přírodě můžete najít a díky tomu blahodárně působí na vaše tělo. A taky třeba proti kocovině :-)

 

Chřest a víno

Tato kolekce vás překvapí! Zjistíte, že kromě svěžích bílých vín, můžete k chřestu párovat i vína růžová a dokonce červená. V kolekci najdete dvě bílá, tři růžová vína a jedno červené víno.

 

Kuře v majoránce

Netradiční jídlo s chřestem je kuře v majoránce a k tomu se hodí Vermentino. Tato odrůda se pěstuje na různých místech západního Středomoří. Chuť je svěží, hravá, přitom jde o plné, tělnaté víno.

 

Salát s pomeranči

K teplému salátu s pomeranči a chřestem pro vás máme suchou Pálavu z Pálavy. 

 

Roastbeef

K růžovému roastbeefu s chřestem se hodí naše novínka až z daleké Argentiny - růžový vysokohorský Malbec.

 

Gnocci s pancettou

Gnocci s pancettou a chřestem si budou skvěle rozumět s rosé z Frankovky od Honzy Stávka - Trkmanska. Jestli milujete grilovaný chřest obalený ve slanině, tak tahle růžovka je ta pravá!

 

Králičí paštika

Králičí paštika s čerstvým nebo nakládaným chřestem je velká delikatesa a ten správný pár s ní vytvoří jihofrancouzská růžovka z Grenache a Syrahu Le Rosé - AOP Languedoc.

 

Králík se švestkami

Vyzkoušejte králíka ochmelku s ořechovými švestkami a chřestem a k tomu červené víno Cannonau di Sardegna - má vůni plnou fialek, švestek a vánočního koření.

 

 

Králík ochmelka s ořechovými švestkami

Pro 4 osoby budete potřebovat:

1 kg králičího masa s kostí, 400 g oloupaného bílého chřestu, 200 ml černého piva, 100 g sušených švestek, 100 g vlašských ořechů, 1 lžíce vinného octa, sůl a olej.

 

Sušené švestky zalijte den předem vodou, aby byly ponořené. Králíka den předem naporcujte, osolte a uložte do chladu.

V den přípravy králíka opékejte po obou stranách na oleji asi 10 minut. Zalijte pivem, přidejte švestky i s vodou, ve které byly namočené. Přikryjte a duste hodinu, občas podlijte vzniklou omáčku a kousky masa otočte

Po hodině do omáčky přidejte nahrubo nasekané ořechy, vinný ocet, chřest nakrájený na menší špalíky a duste dalších 5 minut.

Na talíři rozložte porci králíka, švesktový chřest a polijte omáčkou. Jako příloha se hodí plátky brambor potřené olejem pečené v troubě.

 

TIP: Některé švestky můžete naplnit celými ořechy.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

O vínech v kolekci

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.