- -105 Kč
- PRO OPRAVDOVÉ GURMETY
Konečně se KLUBe! Chřest čili špargl je zelenina králů a k chřestu se náramně hodí víno. A kdo jsme my, abychom odporovali? A tak jsme vám, jako každý rok, vybrali ta nejlepší vína, která tuto první jarní zeleninu skvěle doprovodí do vašich kuchyní.
Sestavili jsme vám dvě kolekce, se kterými budete bohyně či bůh kuchyně :-) Best for CHŘEST se představují!
Druhou kolekci Best for CHŘEST v hlavní roli pro vás máme tady →
Chřest je gastronomická pochoutka zdraví velmi prospěšná. Je zásobárnou snad všech vitamínů, které v přírodě můžete najít a díky tomu blahodárně působí na vaše tělo. A taky třeba proti kocovině :-)
Tato kolekce vás překvapí! Zjistíte, že kromě svěžích bílých vín, můžete k chřestu párovat i vína růžová a dokonce červená. V kolekci najdete dvě bílá, tři růžová vína a jedno červené víno.
Netradiční jídlo s chřestem je kuře v majoránce a k tomu se hodí Vermentino. Tato odrůda se pěstuje na různých místech západního Středomoří. Chuť je svěží, hravá, přitom jde o plné, tělnaté víno.
K teplému salátu s pomeranči a chřestem pro vás máme suchou Pálavu z Pálavy.
K růžovému roastbeefu s chřestem se hodí naše novínka až z daleké Argentiny - růžový vysokohorský Malbec.
Gnocci s pancettou a chřestem si budou skvěle rozumět s rosé z Frankovky od Honzy Stávka - Trkmanska. Jestli milujete grilovaný chřest obalený ve slanině, tak tahle růžovka je ta pravá!
Králičí paštika s čerstvým nebo nakládaným chřestem je velká delikatesa a ten správný pár s ní vytvoří jihofrancouzská růžovka z Grenache a Syrahu Le Rosé - AOP Languedoc.
Vyzkoušejte králíka ochmelku s ořechovými švestkami a chřestem a k tomu červené víno Cannonau di Sardegna - má vůni plnou fialek, švestek a vánočního koření.
Králík ochmelka s ořechovými švestkami
Pro 4 osoby budete potřebovat:
1 kg králičího masa s kostí, 400 g oloupaného bílého chřestu, 200 ml černého piva, 100 g sušených švestek, 100 g vlašských ořechů, 1 lžíce vinného octa, sůl a olej.
Sušené švestky zalijte den předem vodou, aby byly ponořené. Králíka den předem naporcujte, osolte a uložte do chladu.
V den přípravy králíka opékejte po obou stranách na oleji asi 10 minut. Zalijte pivem, přidejte švestky i s vodou, ve které byly namočené. Přikryjte a duste hodinu, občas podlijte vzniklou omáčku a kousky masa otočte
Po hodině do omáčky přidejte nahrubo nasekané ořechy, vinný ocet, chřest nakrájený na menší špalíky a duste dalších 5 minut.
Na talíři rozložte porci králíka, švesktový chřest a polijte omáčkou. Jako příloha se hodí plátky brambor potřené olejem pečené v troubě.
TIP: Některé švestky můžete naplnit celými ořechy.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Víno bohatě aromatické - květinové tóny, citrusy, minerality. Chuť svěží, hravá, přitom jde o víno plné, tělnaté. Suché.
Víno starorůžové barvy. Ve vůni jsou tóny maliny před utržením, ostružinové pyré a voskovost červené slupky májových třešní. Chuť vína je osvěžující, s kořenitým doznívajícím závěrem, připomínající krvavý pomeranč nebo vycucanou třešňovou pecku. Suché.
100% Malbec světle růžové barvy. Ve vůni ucítíte výrazné tóny jahod, třešní a červeného ovoce. Svěží víno s pěknou přirozenou kyselinkou. Suché.