- -495 Kč
Vína v kolekci
- Casa Giona | Amarone della Valpolicella DOCG, 2019
- Casa Giona | Valpolicella Ripasso - Superiore, 2018
- Oro Dei Sani | Governo Rosso Toscano, 2016
- Carlo Sani | Appassimento - Negroamaro - Passito - Salento IGT, 2022
- Boccantino | Primitivo del Salento IGT da Uve Leggermente Appassite, 2021
- Carlo Pellegrino | Passimora - Nero d'Avola - Appassimento - DOC Sicilia, 2021
Appassimento
Kdo tato vína ochutnal, propadl jejich kouzlu
Milovníci velkých a odvážných červených vín už možná vědí, že mají sáhnout po Amarone di Valpolicella, italské směsi odrůd Corvina, malého množství hroznů Corvinone a někdy i Rondinella z oblasti Veneto. Jedním z klíčových procesů výroby vína, který Amarone dodává hloubku a komplexnost, je proces zvaný appassimento. Vína vyrobená touto metodou jsou přesvědčivá a jedinečná. Opravdu. Přesvědčte se sami :-)
Co to je appassimento?
Appassimento znamená v překladu z italštiny "uvadající" nebo "usychající" a označuje proces výroby vína, při kterém se místo čerstvých hroznů fermentují hrozny sušené. Když vinaři používají proces appassimento, vznikají vína s plným tělem, intenzivním ovocem, vyváženou kyselinkou a někdy i sladkostí.
Když se řekne appassimento, většina lidí si představí slavné Amarone, ale nejsou to jediné hrozny zpracovávané tímto stylem. To ostatně zjistíte s naší kolekcí APPASSIMENTO V KRABICI, díky které ochutnáte Valpolicellu (cuvée z odrůd Corvina, Rondinella a Corvinone), Primitivo, Sangiovese, Negroamaro a Nero d'Avola.
I ve světě můžete najít příklady vín, při jejichž výrobě byla použita metoda appassimento. Například v Rakousku, USA a Kanadě odrůdy Moscato Ottonel a Vidal. Výsledná vína mohou být suchá nebo sladká.
Produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Produkt obsahuje siřičitany.