- -495 Kč
- Vyprodáno

Milovníci velkých a odvážných červených vín už možná vědí, že mají sáhnout po Amarone di Valpolicella, italské směsi odrůd Corvina, malého množství hroznů Corvinone a někdy i Rondinella z oblasti Veneto. Jedním z klíčových procesů výroby vína, který Amarone dodává hloubku a komplexnost, je proces zvaný appassimento. Vína vyrobená touto metodou jsou přesvědčivá a jedinečná. Opravdu. Přesvědčte se sami :-)
Appassimento znamená v překladu z italštiny "uvadající" nebo "usychající" a označuje proces výroby vína, při kterém se místo čerstvých hroznů fermentují hrozny sušené. Když vinaři používají proces appassimento, vznikají vína s plným tělem, intenzivním ovocem, vyváženou kyselinkou a někdy i sladkostí.
Když se řekne appassimento, většina lidí si představí slavné Amarone, ale nejsou to jediné hrozny zpracovávané tímto stylem. To ostatně zjistíte s naší kolekcí APPASSIMENTO V KRABICI, díky které ochutnáte Valpolicellu (cuvée z odrůd Corvina, Rondinella a Corvinone), Primitivo, Sangiovese, Negroamaro a Nero d'Avola.
I ve světě můžete najít příklady vín, při jejichž výrobě byla použita metoda appassimento. Například v Rakousku, USA a Kanadě odrůdy Moscato Ottonel a Vidal. Výsledná vína mohou být suchá nebo sladká.
Velmi pěkná sbírka - dlouho ale nevydrží :-)
Produkt obsahuje siřičitany.