- -79 Kč

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Ribolla je odrůda bílého vína, která je hojně pěstována v severovýchodní italské provincii Friuli. Vyskytuje se i v sousedním Slovinsku, kde je známá pod názvem Rebula. Tato starobylá odrůda se jinde vyskytuje jen zřídka.
Vína se často vyznačují pevnou kyselinkou, broskvovými, citrusovými a jablečnými tóny a slabým květinovým aromatickým profilem. Ve Friuli se Ribolla Gialla nejlépe daří v oblastech Rosazzo a Colli Orientali, kde se používá především k výrobě suchých bílých vín a příležitostně i vín šumivých, jako v tomto případě.
Kyselinka vína skvěle sedne ke smaženým mořským plodům, telecí nebo kuřecí piccatě s kapary, čerstvým salátům nebo mušlím v česnekové omáčce z bílého vína. Ribolla si také bude rozumět s krevetami, salátem z mušlí a škeblí a se špagetami alle vongole. A samozřejmě se vám bude hodit jako aperitiv.
Opravdu zajímavější zážitek než běžné Prossecco, díky lepší mineralitě.