- -199 Kč
- Vyprodáno

Ribolla je odrůda bílého vína, která je hojně pěstována v severovýchodní italské provincii Friuli. Vyskytuje se i v sousedním Slovinsku, kde je známá pod názvem Rebula. Tato starobylá odrůda se jinde vyskytuje jen zřídka.
Vína se často vyznačují pevnou kyselinkou, broskvovými, citrusovými a jablečnými tóny a slabým květinovým aromatickým profilem. Ve Friuli se Ribolla Gialla nejlépe daří v oblastech Rosazzo a Colli Orientali, kde se používá především k výrobě suchých bílých vín a příležitostně i vín šumivých, jako v tomto případě.
Kyselinka vína skvěle sedne ke smaženým mořským plodům, telecí nebo kuřecí piccatě s kapary, čerstvým salátům nebo mušlím v česnekové omáčce z bílého vína. Ribolla si také bude rozumět s krevetami, salátem z mušlí a škeblí a se špagetami alle vongole. A samozřejmě se vám bude hodit jako aperitiv.
Slušné "Prosecco" za slušnou cenu
Dobře vychlazené docela dobré Prosecco za dobrou cenu.
Opravdu zajímavější zážitek než běžné Prossecco, díky lepší mineralitě.
Produkt obsahuje siřičitany.