- Vyprodáno
- K VELIKONOČNÍMU MENU
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Hody, hody, doprovody, dejte víno místo vody :-) Naše vinné velikonoční kraslice jsou pečlivě vybrané k tradičním velikonočním pokrmům. Můžete je konzumovat od Zeleného čtvrtka do Velikonočního pondělí, poradíme vám k čemu a jak.
Velikonoce, se všemi zvyky a jarními obyčeji, se blíží! Podle našich zjištění jenom pomlázka uschnutí neodvrátí. Každá květinka se musí řádně zalévat :-) Přinášíme vám proto kolekci svěžího jarního pití, abyste pitný režim nepodcenily (a nepodcenili – uschnutí hrozí samozřejmě i mužům) ani o Velikonocích.
Ten, kdo jí na Zelený čtvrtek zelené pokrmy, bude celý rok zdráv. Na zdraví se ale musí i připíjet! Ideální je suchý Veltlín. Vybrali jsme vám Veltlín z Rakouska (pochopitelně) z vinařské oblasti Weinviertel od našeho skvěleho vinaře Georga Weinwurma FUNdament.
K nádivce jsme vám vybrali, co jiného než, kopřivový Sauvignon. Jako bonus má etiketu plnou roztomilých koziček. Recept na nejlepší velikonoční nádivku najdete v našich Vínovinách →
Ano, i k mazanci či velikonočnímu beránkovi jsme vám vybrali víno do páru. Otevřete si k němu elegantní Rulandu bílou od Tomáše Krista s příjemnými tóny vůně lipového květu, exotického ovoce a hrušky. Harmonická chuť s hravou kyselinkou a minerální dochutí. K mazanci je to prostě mazec! A nemusíte si pak mazanec mazat ani máslem, ani marmeládou, protože už budete pěkně namazaní :D
Na Bílou sobotu zahájíme přípravy na Boží hod velikonoční a Velikonoční pondělí. Bílá sobota byla dnem smutku a klidu, takže ideální čas pro činnosti, na které je třeba se soustředit. My holky barvíme vajíčka, kluci pletou pomlázky a všichni společně pečeme velikonoční nádivku (nebo hlavičku chcete-li). A ke všem těmto činnostem se vám bude hodit čerstvá, svěží a křupavá Bílá Frankovka od Honzy Stávka.
Jako slavnostní hlavní chod se na Velikonoce dělá jehněčí, kůzlečí nebo telecí. Ideálními přílohami jsou mrkvová, celerová nebo hrášková pyré, mladé brambůrky nebo glazírovaná mrkvička. K mladým masům se nejlépe hodí suchý minerální Ryzlink vlašský. A kdo umí nejlepší Vlašáky? Mikrosvín!
TIP: Pokud preferujete k mladé pečínce červené víno, tak doporučujeme Pinot Noir.
Kolem Velikonoc začnou na Palávě kvést kosatce. Až budete v pondělí čekat na koledníky, otevřete si suchou Pálavu z vinařství Iris s kosatcem na etiketě. Hodit se bude i jako vzpruha pro unavené koledníky.
Vajíčková snídaně je u mnoha lidí velmi častá a oblíbená, někdo si ji ale dělá jen na Velikonoce. A k takové výjimečné záležitosti je nejlepší podávat Frizzante, jako např. Secco od Jirky Uherka. Takový den pak okamžitě dostane jiný rozměr, co do výšky i šířky ;-) Secco v novém ročníku je vyrobené z odrůd Saphira a Hibernal a je lehké, šťavnaté a osvěžující!