PRAHA 1  | PO - PÁ  | 9 hod - 21 hod 

CHÝNĚ   | PO - PÁ| 8 hod - 16 hod

BRNO - | PO - PÁ  | 15 hod - 21 hod

Odrůdy
VÍNA (2653) KOLEKCE (59) ALKOHOL POCHUTINY DEGUSTACE

VŠECHNY AKCE KTERÉ U NÁS CHYSTÁME

VINOMAT
 

VELIKONOCE V KRABICI 2016

Hody, hody, doprovody, dejte víno místo vody :-)

Představujeme Vám naše vinné velikonoční kraslice. Jsou pečlivě vybrané k tradičním velikonočním pokrmům. Můžete je konzumovat od Zeleného čtvrtka do Velikonočního pondělí, poradíme Vám k čemu a jak.

Fink - Wachau Grüner Veltliner - Alte Reben Château des Cres Ricards - Marsanne-Roussanne - IGP Pays d‘Oc Sileni - Cellar Selection - Sauvignon blanc - Marlborough Patriarche Pére a Fils - Louis Perdrier Brut Excellence sekt Traditional Line - Ryzlink vlašský - výběr z hroznů - Liščí vrch Konstantin Guntrum - Royal Blue Riesling
Víno
Katalogové číslo: BOX-0714
Cena za kolekci: 1 299 Kč nebo 4 216 korků
Zisk korků za balení: 39

VYPRODÁNO

OBSAH KRABICE

  • RAK - Fink - Wachau Grüner Veltliner - Alte Reben , 2015
    Víno světle žluté barvy. Vůně je příjemná, lehce kouřová a láká k napití. Chuť je plná, ovocná s tóny žlutého ovoce a jemnou pepřovou linkou mletého bílého pepře. Dochuť je svěží, minerální s pecičkovou nahořklostí. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (14)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • FRA - Château des Cres Ricards - Marsanne-Roussanne - IGP Pays d‘Oc, 2014
    Víno zářivě žluté barvy s elegantní, svěží, výraznou vůní s květinovými a ovocitými tóny. Chuť navazuje na vůni a v dlouhém závěru odhaluje tóny vanilky a meruněk. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (11)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • NZ - Sileni - Cellar Selection - Sauvignon blanc - Marlborough, 2015
    Víno světle žluté barvy. Tóny tropického ovoce a citrusových květů s nuancemi čerstvých bylin. Velmi čistý, jasný, elegantní. Minerální. Dlouhý závěr. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdička (24)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • FRA - Patriarche Pére a Fils - Louis Perdrier Brut Excellence sekt,
    Sekt světle žluté barvy s náznaky dozelena. S množstvím jemných bublinek. Svěží jemná vůně s jemným aroma žlutého ovoce. Elegantní víno, vybalancované chuti. K vychutnání pro slavnostní příležitosti. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (26)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Mikrosvín - Traditional Line - Ryzlink vlašský - výběr z hroznů - Liščí vrch, 2012
    Zlatavá barva se zelenkavými odlesky. Vůně lesního medu a žlutého melounu se prolíná do vůní hrušek s dozvuky banánu. Tóny hrušek se prolínají celou chutí a dávají vínu šťavnaté líbivé pozadí. Dlouhá minerální dochuť. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdička (50)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • NĚM - Konstantin Guntrum - Royal Blue Riesling, 2015
    Víno světlejší slámově žluté barvy. Aroma vína je středně intenzivní připomínající zralé broskve a rybízový džem s lehkou stopou sušených bylin. V chuti příjemně vybalancovaný cukr s vyšší kyselinkou nabízející tóny zelených jablek citrusů a ananasu.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (10)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
 

VELIKONOCE


Velikonoce jsou nejdůležitějším křesťanským svátkem, ke kterému se vážou oblíbené tradice převzaté i do světského života. Po dlouhém očistném postním období vyvrcholí na velikonoční neděli (Boží hod velikonoční), kdy se slaví u bohatě prostřených stolů.


Naši kolekci vín jsme sestavili k tradičnímu velikonočnímu menu (od čtvrtka do pondělí). Věříme, že si díky ní letošní Velikonoce vychutnáte plnými doušky.

ZELENÝ ČTVRTEK


Důležitá je očista. Konzumujte lehká zeleninová jídla, jako špenát nebo hrášek. Ten, kdo jí na Zelený čtvrtek zelené pokrmy, bude celý rok zdráv. Na zdraví se ale musí i připíjet! Jak jinak než ikonickým Veltlínem zeleným z rakouského Wachau. Je suchý, svěže bylinkový, minerální a lehce kořenitý.

VELKÝ PÁTEK


Velký pátek je dnem hlubokého smutku a měl by se dodržovat přísný půst, při kterém se pije jen voda. Budete-li poctiví a pozorní, možná objevíte i nějaký zrovna otevřený a nestřežený poklad...

BÍLÁ SOBOTA


Na bílou sobotu se pečou beránci a mazance. K těm jsme vybrali elegantní bílé víno s nižší kyselinkou z jižní Francie. Je vyrobeno z tradičních odrůd Marsanne a Roussanne, které spojuje rustikálnější projev. K mazanci je to prostě mazec!

K jídlu se na bílou sobotu tradičně peče velikonoční nádivka. V každé rodině na ni jistě existuje originální a unikátní recept, který se dědí z generace na generaci. Pokud jej ještě nemáte, stačí trochu zagooglovat. Běžně se do ní přidávají čerstvé jarní bylinky (pažitka, libeček, petrželka) a určitě v ní nesmí chybět mladé kopřivy. Ti, kteří nevydrží bez masa, do ní přidávají bílá masa, králičí vnitřnosti, uzené maso nebo dokonce bůček. Správně postně by ale měla být jen voňavá, bylinková a kopřivová. Proto k ní jednoznačně doporučujeme "kopřivový" Sauvignon z Nového Zélandu, který je etalonem této odrůdy.

Budete-li chtít nádivku doplnit jarním salátkem, i s tím Vám můžeme poradit. Základ a zálivku jsme se naučily s kamarádkou v lázních Sv. Kateřiny, jen jsme jej malinko vylepšili o nějaké kalorie navíc (přidáním kozího sýra). Šťavnaté zelené listy (třeba špenátové) smíchejte s trojúhelníčky oloupaného a vyfiletovaného pomeranče. Na povrch dejte plátky kozího sýra a karamelizovaných vlašských ořechů. To vše zalijte zálivkou z pomerančového freshe, olivového oleje a medu v poměru 2 : 1,5 : 1.

NEDĚLE - BOŽÍ HOD VELIKONOČNÍ (Velká noc)


Slavit se má hned od rána. Ke snídani doporučujeme vajíčka na způsob, který máte rádi. Mě zaujala vajíčková pomazánka s avokádem, která nejen krásně chutná, ale i nádherně jarně vypadá. Ke sváteční vajíčkové snídani je nejlepší podávat suchý sekt, jako např. Louis Perdrier brut. Takový den pak okamžitě dostane jiný rozměr, co do výšky i šířky ;-)

Hlavním chodem tradičního velikonočního menu bývá mladé maso - jehněčí, kůzlečí nebo telecí v jednoduché úpravě (pečené, grilované) s mladými brambůrkami, glazírovanou mrkví, cuketou, celerovým nebo hráškovým pyré. K tomuto chodu volíme dobrý a minerální RYZLINK VLAŠSKÝ, který se k těmto křehkým mladým masům hodí víc než většina červených.

Vybrali jsme krásný, šťavnatý, grepově-svěží minerální Vlašák z Mikrosvínu. Hrozny vyzrály na vinicích nacházejících se na úpatí z Pálavských vrchů, kde jim mimořádně svědčí světově unikátní vápencové podloží.

VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ


Víno, které jsme vybrali na Velikonoční pondělí, je určeno spíše ženám, čekajícím na své každoroční omlazení. Hodit se ale bude i koledníkům, kterým v tento náročný den nezatíží hlavu, má totiž jen 9,5 % alkoholu!

Šťavnatý německý Ryzlink rýnský se pije skoro sám. Hodit se bude i k Velikonočnímu beránku nebo jako vzpruha pro unavené koledníky.




 
Mohlo by Vám také chutnat
 

DISKUZE K VÍNU

 
 

Nebyly nalezeny příspěvky k vybranému zboží!

PŘIDAT NÁZOR


Vkládat příspěvky do diskuze mohou pouze přihlášení uživatelé.

GoPay

Vyrobil: Zengon s.r.o.

Víno-klub.cz, s.r.o.  Benediktská 3,  110 00 Praha 1     Objednávky a zákaznická linka: + 420 724 239 045

 

VÍNOMAT

ARGENTINSKÝ MALBEC 5 + 1

HORT ROSÉ 2018