Doporučujeme jako aperitiv, k předkrmům, rybám a dezertům
Jak Prosecco pít?
Coby osvěžující ne moc alkoholický aperitiv, vychlazené na 8°C, ideálně ve sklenicích tulipánového tvaru. S pitím neotálejte, bublinky celkem rychle vyprchávají.
Nearchivujte! Prosecco se ideálně pije mladé. I proto jej výrobci do lahví plní až na základě poptávky. Lahvuje se třeba 4x ročně. Bublinky totiž vznikají ve velkých nerezových tancích metodou Charmat. Jak opustí tank, začne víno zrát.
V poslední době frčí míchané drinky, např. hořkosladký Aperol Spritz (3 díly Prosecca Extra Dry, 2 díly likéru Aperol, 1 díl sody - to vše nalít na led. Já to ale míchám bez sody a počítám s vodou, která se mi do nápoje rozpustí z ledu ;-) nebo Bellini s broskvovým nektarem (1 díl broskvového nektaru a 2 díly Prosecca, dle chuti zakápnout limetkou).