Toto víno nabízí ve vůni lehké tóny mentolu podpořené na patře chutí ostružin,černého rybízu a čokolády s delikátní dochutí podpořenou vybalancovanými jemnými tanniny. Skvělý doprovod k pokrmům z hovězího nebo jehněčího masa.
Hrozny se sbírají s cukernatostí mezi 24 - 25 Ballingů. Rozmělněné hrozny se macerují za studena po dobu 2 až 4 dnů. Do vinného rmutu se aplikuje francouzský kmen kvasinek a samotná fermentace probíhá na šlupkách po dobu 14 - 20ti dnů. Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc zraje separátně v dubových sudech po dobu 18ti měsíců poté se odrůdy smíchají a dále zrají 6 měsíců v sudech z francouzského dubu.
VÍNA Z ŘADY STELLENRUST
Vinařství STELLENRUST bylo založeno už v roce 1928 a dodnes patří mezi největší rodinné podniky v Jižní Africe. Aktuálně ho vedou dva bratři: mladší extrovert Tertius, který dělá vína, a starší introvert Coby, který se stará o vinice. Tertius je původně vystudovaný doktor medicíny, takže pokud se vám lépe konzumuje víno z rukou lékaře, nejideálně to plní právě značka STELLENRUST ;-)