PRAHA 1 -  | PO - ČT  | 9 hod - 21 hod ( PÁTEK 9 hod - 19 hod )

CHÝNĚ -   | PO - PÁ | 8 hod - 15 hod

BRNO -  | PO - PÁ | 15 hod - 21 hod

Odrůdy
VÍNA (2676) KOLEKCE (35) ALKOHOL POCHUTINY DEGUSTACE

VŠECHNY AKCE KTERÉ U NÁS CHYSTÁME

VINOMAT
 

.Odrůda č. 01: RYZLINK VLAŠSKÝ

Odrůdový seriál - naučte se nejdůležitější moravské odrůdy

Jednou za 14 dní vydáme kolekci, ve které Vám představíme nejzásadnější a nejreprezentativnější vína vybrané odrůdy. Pokud se prochutnáte (objednáte) minimálně 50 % z prezentovaných odrůd, získáte titul. Jaký? Dočtete se níže...

Flower Line - Ryzlink vlašský - pozdní sběr Ryzlink vlašský - pozdní sběr Ryzlink vlašský - pozdní sběr - Za cihelnou Traditional Line - Ryzlink vlašský - VOC Pálava - Železná Sanctus Victoria - Ryzlink vlašský - pozdní sběr - Za cihelnou Ryzlink vlašský - pozdní sběr
Víno
Katalogové číslo: BOX-50818
Cena za kolekci: 1 449 Kč nebo 3 810 korků
Zisk korků za balení: 38

VYPRODÁNO

OBSAH KRABICE

  • ČR - Mikrosvín - Flower Line - Ryzlink vlašský - pozdní sběr, 2013
    Víno žluté barvy se zlatavými odlesky. Vůně svěží grepové pecky a mandlí, s dovůní rozinek. Minerální chuť s širokým středem a dlouhou šťavnatou perzistencí. Dochuť pomerančové kůry a medovinka naznačuje velký potenciál. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdička (77)
    88  
    (objem: 0,75 l)
     
  • ČR - BMVinařství - Ryzlink vlašský - pozdní sběr,
    Víno je světle žluté a zelenkavé. Vůně je příjemně květinová, s tóny zeleného jablíčka a tropického ovoce. Chuť je ovocná s osvěžující kyselinkou, která povzbuzuje k dalšímu napití. Naleznete zde zelené jablíčko, žlutý meloun a rozkvetlou louku. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdička (42)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Reisten - Ryzlink vlašský - pozdní sběr - Za cihelnou, 2013
    Zemité, decentně minerální aroma se stopami bylinek, jablíčka a osvěžujícího citrusu. Chuťová harmonie je doprovázena ovocně nasládlým projevem a hravou kyselinkou. V minerální dochuti je lehké herbální aroma a citrusově šťavnatý závěr. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (4)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Mikrosvín - Traditional Line - Ryzlink vlašský - VOC Pálava - Železná, 2012
    Vůně jemně minerální až slaná. Aroma slámy, bílých květů a hrušky se příjemně doplňuje s medovým podtónem. Velmi delikátní chuť. Šťavnatost citrusů v chuti dává vínu směr a je podtržena lehkou kořenitostí a zakončena ovocně minerální dochutí. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdička (51)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Templářské sklepy - Sanctus Victoria - Ryzlink vlašský - pozdní sběr - Za cihelnou, 2012
    Víno světle zelené barvy s vůní čerstvého zahradního ovoce, zejména letního jablíčka a sypaného zeleného čaje. Chuť je svěží, minerální, příjemně harmonická, v závěru s dotekem vlašského ořechu a lékořice. Suché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaPůlhvězdičkaNevyplněná hvězdička (5)
     
    (objem: 0,75 l) 
     
  • ČR - Kolby - Ryzlink vlašský - pozdní sběr, 2009

    Vůně minerální, jemně slaná s tóny grepu. V chuti plné, výrazně minerální s jemnými medovými tóny. Polosuché.
    HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaNevyplněná hvězdička (7)
    87  
    (objem: 0,75 l)
     
 

VÍNOVERZITA - KURZ ODRŮD


Dvousemestrový kurz, který pro Vás připravil akademický tým Katedry Nevinné teorie a vinné praxe Fakulty vinných studií Benediktské vínoverzity v Praze v čele s prof. Veronikou Šilinkovou, WP (Wine Professor), vedoucí katedry a vědeckou kapacitou mezinárodního formátu (vysledovatelný intelektuální dopad až na Moravu!)

Kurz s názvem ÚVOD DO TEORIE ODRŮD bude probíhat formou e-learningu a praktických degustačních ukázek, díky kterým studenti (tedy Vy, milí kolegové) získají základní znalosti o moravských odrůdách. Podmínky udělení zápočtu, zkoušky a titulu se dozvíte v následujícím sylabu.

ÚVOD DO TEORIE ODRŮD - SYLABUS


Rozsah:
Přímá výuka každých 14 dní. Mezi přednáškami se předpokládá důsledné samostudium.

Konzultace jsou možné v konzultačních hodinách – každý pracovní den od 14,00 do 21,00 v kanceláři Víno-klub-Baru, Benediktská 3, Praha 1.

Vyučující:
prof. Veronika z Víno-klubu, WP, Univerzita v Benediktské (přednášející, intelektuálně zaštiťující)
prof. Radek z Víno-klubu, WP (přednášející, ležící, spící)

studijní oddělení: Pavlína z Víno-klubu (objednávky vyřizující, studentům napomáhající, stále se plaše usmívající)

Cíle předmětu:
Naučte se znát nejdůležitější moravské odrůdy. Každých 14 dní pro Vás připravíme průřezovou kolekci jednou z našich nejdůležitějších odrůd. Vybereme pro Vás 6 našich nejlepších vín, dodáme Vám studijní materiál a necháme Vás prochutnat si odrůdy, které s u nás nejčastěji pěstují.

Osnova:
S ohledem na ustanovení § 199 zákona č. 140/1961 sb. o šíření poplašné zprávy budou témata přednášek odtajňována postupně.

Literatura:
Jako základní pramen studia Vám poslouží naše newslettery, facebookový profil a internetové stránky Víno-klubu. Využít můžete také osobních setkání s námi v konzultační místnosti našeho BARU v Benediktské 3.

Výukové metody:
Převážně e-learningový kurz kombinující prvky e-výuky a získávání praktických zkušeností v podobě ochutnávek soukromých (v pohodlí Vašeho domova) i méně soukromých (v pohodlí našeho BARu).

Podmínky pro udělení zápočtu, zkoušky, titulu
- pro zisk víno-titulu Autorizovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 50 – 80 % víno-kreditů
- pro zisk víno-titulu Certifikovaný degustátor Víno-klubu je třeba získat 80 – 99 % víno-kreditů
- pro zisk titulu Sommeliér Víno-klubu, čímž se akademicky vyrovnáte kapacitám v oboru vinné teorie, prof. Veronice a prof. Radkovi!!!, je třeba získat min. 80 % víno-kreditů a složit zkoušku v rozpoznávání slepých vzorků bez etiket s kolekcí Slepý Sommeliér_odrůdový.

V odrůdovém seriálu, který pro Vás budeme celý akademický rok připravovat, vyjde celkem 20 kolekcí, z toho 10 bílých a 10 červených. Kredity získáváte jejich nákupem.

Pokud se rozhodnete některou z ko/lekcí vynechat, můžete kompenzovat tento svůj výpadek v plnění Vašich studijních povinností u nás na BARu, kde pro Vás bude připraveno údoučování ve formě degustačního menu 6 vzorků vín, které aktuální kolekce obsahuje.

UPOZORNĚNÍ: Zkoušející odborná asistentka Lucie má právo provést namátkovou kontrolu znalostí studentů.

(Neformálním způsobem můžete titul získat tak, že nám pošlete 5 000 Kč na bankovní účet pod tajným variabilním symbolem CHCITITUL, a my Vám obratem zašleme požadovaný diplom :-))))

ODRŮDOVÝ SERIÁL Č.1 - KO-LEKCE Č. 1: RYZLINK VLAŠSKÝ


Už dlouho bojujeme za to, aby se stal Ryzlink vlašský naší národní odrůdou, proto jsme mu věnovali první lekci v našem odrůdovém seriálu.

Ty úplně nejlepší a nejreprezentativnější Ryzlinky vlašské se rodí na vápencových svazích Pálavy, proto zde také nedávno vznikla apelace VOC Pálava, jejíž známka (a samosprávnou garancí) zaštítí ty nejcharakterističtější Vlašáky z Pálavy. V této naší dorůdové kolekci navíc ochutnáte i Vlašáky od Pálavy malinko vzdálenější, ale pořád odrůdově typické. Nemohl zde chybět Volaříkův terroirní Vlašák z Březí z trati Ořechová hora, kde ve vínech této odrůdy zvlášť vyniká chuť vlašských ořechů. Malým zázrakem je i Vlašák z pouzdřanské trati Kolby (ze stejnojmenného vinařství), který vykazuje stejné chuťové parametry jako Vlašáky z naší nejlepší a nejdražší trati Perná - Železná. Stejně tak si zachovává nezvyklou svěžest, přestože se jedná už o ročník 2008.

RYZLINK VLAŠSKÝ - NAŠE NÁRODNÍ ODRŮDA


Tato odrůda má unikátní vlastnosti, zejména pokud pochází z úpatí Pálavských vrchů. I na světové úrovni je dobře identifikovatelná a dosahuje srovnatelně vysokou kvalitu v porovnání se světovou vinnou špičkou. Díky Vlašákům můžeme ve světě vyniknout.

Nejlepší jsou ty, co mají v chuti tóny červených grepů a neloupaných mladých vlašských ořechů. Vždycky když to ucítíme, tak si řekneme: "je to on"!
Tohle jsme si poprvé užívali u nejlepšího, ale bohužel už vyprodaného, českého vína - Ryzlinku vlašského 2007 ve výběru z hroznů z Perné, Železné, z vinařství Mikrosvín. Na tomto jsme se to naučili poznávat. Je to tak skvělé a unikátní, že když jsme to objevili i u jiných vín, neváhali jsme kvůli tomu přijmout dvě nové vinařství Kolby a Galant (viz tato kolekce).

RYZLINK VLAŠSKÝ - kolekce odrůdového seriálu


Do této kolekce určené pro domácí studium jsme vybrali ty nejlepší a nejreprezentativnější Vlašáky.

MOUDRO NA ZÁVĚR...


Původ odrůdy Ryzlink vlašský dosud není objasněn, jisté však je, že není geneticky příbuzný Ryzlinku rýnskému. Vlašák u nás patří do velké šestky, tedy mezi odrůdy, které jsou vysázeny na více než 1000 hektarech. Aktuálně se nachází "jen" na 5. místě. Kéž spotřebitelský tlak donutí vinaře, aby se na tuto odrůdu zasoustředili. Vždyť ty nejlepší Vlašáky jsou vždy rychle vyprodány, i když by jim slušelo několikaleté ležení.

Věříme, že si Vlašáky zamilujete stejně jako my! Je to víno vhodné k jídlu i k popíjení jen tak, když si budete chtít vychutnat sílu okamžiku a minerální půdy ;-) Na zdraví!!!



 
Mohlo by Vám také chutnat
 

DISKUZE K VÍNU

 
 

Nebyly nalezeny příspěvky k vybranému zboží!

PŘIDAT NÁZOR


Vkládat příspěvky do diskuze mohou pouze přihlášení uživatelé.

GoPay

Vyrobil: Zengon s.r.o.

Víno-klub.cz, s.r.o.  Benediktská 3,  110 00 Praha 1     Objednávky a zákaznická linka: + 420 724 239 045