• -10 Kč
  • -10 Kč
Villa Bellucci - Prosecco DOC - Extra Dry
Villa Bellucci - Prosecco DOC - Extra Dry

Villa Bellucci - Prosecco DOC - Extra Dry

Prosecco s květinovými tóny s nádechem hrušek a mandarinek. Jemné bublinky jsou na patře příjemně osvěžující. Suché.

Barva vína
Bílé
Typ
Perlivé/ Šumivé
Odrůda
Prosecco (Gléra)
Přívlastek
DOC
Objem
0,75
Obsah cukru
Suché
Obsah alkoholu
Nízký - od 6 - 11 % obj.
Země původu
Itálie
Region
Veneto/Benátsko
189 Kč
179 Kč
Zisk korků: 5
Zbývá více než 100 ks
Množství:

Kód: PV.32
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

Dotek Itálie. To je Prosecco, které si můžete dát jako odpolední skleničku čili aperitivo, ale můžete ho také párovat s jídlem, míchat z něj drinky. Anebo si ho otevřít k nedělnímu brunchi.

 

Co je Prosecco?

 

Slavné italské šumivé víno Prosecco je čím dál oblíbenější. Co do vyráběného objemu už předstihlo francouzské Champagne a poptávka po dobrých a cenově příznivých bublinkách z Itálie stále roste, zejména mezi mladými ;-) Díky vyšší poptávce samozřejmě roste i plocha vinic, na kterých se aktuálně pěstuje pro Prosecco povolená odrůda Glera. Ty nejlepší polohy jsou od roku 2009 vyčleněny do apelace DOCG Superiore di Valdobiadene. 

 

 

Co nám říká etiketa?

 

Apelace DOCG Superiore di Valdobbiadene - nejlepší polohy pro pěstování hroznů pro Prosecco se nachází v kopcovitém terénu mezi městy Con egliano a Valdobbiadene, v nadmořských výškách 200 - 500 m. n. m. Z této oblasti pochází nejlepší, nejtypičtější a zároveň nejdražší Prosecca. Extra Dry - údaj o zbytkovém cukru na etiketě značí, že se zde pohybujeme v rozmezí 12 - 17 g/l. Tato kategorie patří mezi úplně nejoblíbenější, vyrábí se tak až 2/3 všech bublinek z apelace Prosecco. Díky perlení je toto víno svěží a díky obsahu cukru je v puse plné a velmi dobře se pije.

 

Jak Prosecco pít?

 

Coby osvěžující ne moc alkoholický aperitiv, vychlazené na 8 °C, ideálně ve sklenicích tulipánového tvaru. S pitím neotálejte, bublinky celkem rychle vyprchávají. Nearchivujte! Prosecco se ideálně pije mladé. I proto jej výrobci do lahví plní až na základě poptávky. Lahvuje se třeba 4x ročně. Bublinky totiž vznikají ve velkých nerezových tancích metodou Charmat. Jak opustí tank, začne víno zrát. V posledních letech frčí míchané drinky, např. hořkosladký Aperol Spritz (3 díly Prosecca Extra Dry, 2 díly likéru Aperol, 1 díl sody - to vše nalít na led. Já to ale míchám bez sody a počítám s vodou, která se mi do nápoje rozpustí z ledu ;-) nebo Bellini s broskvovým nektarem (1 díl broskvového nektaru a 2 díly Prosecca, dle chuti zakápnout limetkou).



I TY, BRUTE?

Apelační Prosecco se může vyrábět pouze jako Brut nature až Extra Dry. A protože u šumivých vín je to s dělením podle zbytového cukru jinak než u tichých, tak se v tom pojďme zorientovat.

  • Brut nature: 0 – 3 g/l 
  • Extra brut: 0 – 6 g/l
  • Brut: 6 – 12 g/l
  • Extra Dry: 12 – 17 g/l
  • Sec: 17 – 32 g/l
  • Demi-sec: 32 – 52 g/l
  • Doux: 50+ g/l

 

Jak vidíte, Extra Dry není nejsušší model, jak si hodně lidí myslí, ale naopak "nejsladší" ze suchých. Právě díky bublinkám působí suše.

Hodnocení

20.04.2021
Tereza C

Zákazníci, kteří koupili tento produkt, si také zakoupili:

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.