- Vyprodáno
- Jak si užít ÚNOR
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Suchá vína - podle české klasifikace - jsou ta, která obsahují do 4 gramů zbytkového cukru. Suché může být také víno do 9 g, pokud rozdíl mezi cukrem a kyselinou vinnou je maximálně 2 g. My jsme to všechno propočítaly a podle toho jsme vám připravily dvě suché kolekce, které obsahují vína, jejichž zbytkový cukr se pohybuje od 0,6 do 4,4 gramů. Dámy, víte, co to pro nás znamená? Budeme šlank!
Tak si pojďme ty bílé a červené sucháče, které můžete pít nejen v únoru, představit.
Pokud opravdu držíte suchý únor, tak na vás také myslíme a svoji sekci najdete tady. A v březnu se zas vraťte, jo? Nám by se stýskalo a vy byste prošvihli strašně moc vína a online ochutnávky, které připravujeme.
Tato kolekce obsahuje:
- osvěžující Picpoul de Pinet, který má 1 g zbytkového cukru. Tento "středomořský Ryzlink" ležel 12 měsíců na kvasnicích. NÁŠ TIP: Ve skleničce potřebuje o 15 min více času na rozvonění;
- typický Veltlín zelený z Rakouska je svěží, suchý a lehce pepřový, stejně jako tento z weinwurmových Austrian Hills, který se pyšní jen 1,8 g cukru. Jancis Robinsonová kdysi řekla, že žádný skutečný nadšenec vína si nemůže dovolit tuto odrůdu ignorovat!
- ignorovat bychom neměli ani jihoafrickou národní odrůdu Chenin Blanc v lahvi Little Lara Chenin Blanc z vinařství Napier s 1,8 g zbytkového cukru, která je velmi svěží a elegantní;
- dalším vínem do suché party je Leonard RD, Chardonnay od protinožců má přesně 2 g zbytkového cukru;
- chybět nesmí ani novozélanské Sauvignony. My jsme vám vybraly náš oblíbený Overstone, který obsahuje 3,1 g cukru;
- a to "nejsladší" nakonec - Ryzlink vlašský z Mikrosvínu s cukrem na hodnotě 3,9 g. Naše národní odrůda ve standardním provedení odkud jinud než z Mikulovska.