- -155 Kč
- Vyprodáno
- SILVESTROVSKÉ MENU
Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Podrobné nastavení |
Přijmout zvolené cookies |
Kolekce stvořená pro poslední den roku a jednu lahvinku budete mít k novoroční čočce. Když pořídíte tuto kolekci na takové to domácí žvýkání u televize, na komorní večírek se sousedy na chatě, nebo na velkou párty na horách, tak určitě čočku nedostanete ;-) Přejeme vám spoustu zábavy a máme pro vás i pár rad, jak pít alkohol, aby vás hlava nebolela →
Nalaďte své chuťové pohárky! Nejlepším vínem na silvestrovský rozjezd s chlebíčky (s vlašákem či jiným salátem) bude suchý Ryzlink vlašský z vinařství Uherek. Po 14 měsících batonáže na jemných kvasnicích a akátových sudech působí robustně a přitom velmi svěže až minerálně.
Pokud koukáte na Slunce, seno, erotika, bude to ještě vtipnější s vínem In Vino Erotico Rosé, a to se vám taky bude hodit k uzenému lososovi, čerstvému roasbeefu a dalším vycizelovaným pochoutkám. Jedno z nejlepších rosé tohoto roku, které vyrobili v jihofrancouzském vinařství Alma Cersius, vám dokáže, že si ho užijete i v zimě! Potvrzeno velkou zlatou medailí z Concours Mondial de Bruxelles.
Nepřepálit začátek! To zajistí svěží a jemně perlivé ryzlinkovo-sauvignonové Secco od našeho loňského objevu Eugena Müllera. Podle nás se perfektně hodí ke slavnostnímu zahájení silvestrovské večeře. Je křupavé, svěží, živé, lehké... rozhodně vás nenechá usnout u televize a zábavu pěkně napumpuje!
Jako hlavní chod silvestrovských večeří se podávají minutky z tmavého masa, vepřové panenky nebo zvěřiny, nebo pečené maso. Pustíte-li se do bilancování již před půlnocí vězte, že Čas na nikoho nečeká. Odpověď hledejte na dně naší oblíbené lahve s příznačným názvem Time waits for no one ze španělského vinařství Finca Bacara. Stejné poselství nese také víno Tabá, které se s Time waits for no one v kolekci alternuje a které má sice pro nás méně výmluvný název, ale na druhou stranu dosti výmluvnou etiketu;-)
Víno vás zaujme čistou, jemnou barvou s fialovými odlesky. Ve vůni je silné a intenzivní, ucítíte zralé ovoce, propletené s dubovými tóny. V chuti je vyvážené, kulaté a mírně kořenité. Prostě vás povzbudí k tomu, abyste žili na plné pecky a vychutnávali si každou chvíli, protože čas na nikoho nečeká. Tabá si k tomu navíc 12 měsíců poležela v sudu.
Na půlnoční přípitek jsme vám vybraly odrůdový sekt z Ryzlinku rýnského. Ano, čím jiným si připít, než šumivým vínem z nejoblíbenější odrůdy u nás i ve světě. Schloss Wachenheim Riesling Brut je suchý sekt vyrobený tradiční metodou kvašení v lahvi. Má jemné a bohaté bublinky se světle zlatými tóny. Vůně je jemně ovocná - jablka, čerstvé citrusové plody s kořenitými tóny zázvoru. Chuť je šťavnatě svěží s ryzlinkovými tóny sušených meruněk.
Tak na zdraví a na šťastný šťavnatý nový rok!
To, že se na Nový rok jí čočka, ví každé malé dítě. Už dlouho vám radíme dělat novoroční čočku v odlehčené verzi s vínem a rajčatovým protlakem (viz níže). Letos vám do ní i k ní doporučujeme nesířené španělské červené víno od Luzóna, abyste na Nový rok svému tělu co nejvíce odlehčili. U Španělů jsme se inspirovali i s další zaručenou radou, vemte si na Nový rok červené prádlo a kromě peněz (díky čočce) budete mít i štěstí (díky prádlu).
Recept na čočku na víně
Zkuste změnit klasický recept tradiční čočky na kyselo v netradiční čočku na víně. Místo zahuštění moukou se zahušťuje rajčatovým protlakem, dle chuti se tam přidává kari a pro kyselost se to ještě zakápne třemi lžícemi vína. Pak zakápněte hlavně sebe!