Prague Wine Trophy - Zlatá medaile
BUBLINKY TRADIČNÍ metodou
BUBLINKY TRADIČNÍ metodou

BUBLINKY TRADIČNÍ metodou

Tradiční metodu výroby šumivých vín, tzv. druhotné kvašení v lahvi, proslavilo samozřejmě Champagne, ochutnejte si však také španělskou Cavu, Crémant de Limoux, sekt z Burgenlandu a z Moravy, a nechte svá hrdla osvěžit opojnými bublinkami.
Doprava zdarma při nákupu nad 2500 Kč
DOPRAVA ZDARMA
PŘI NÁKUPU NAD 2500 Kč
Doručení kurýrem po celém území ČR
DORUČENÍ KURÝREM
PO CELÉM ÚZEMÍ ČR
Množstevní sleva při nákupu nad 5000 Kč
MNOŽSTEVNÍ SLEVA
PŘI NÁKUPU NAD 5000 Kč

6x bublinky vyrobené tradiční metodou - to prostě musíte zkusit! My si totiž myslíme, že bublinky stoprocentně rozzáří i jinak pochmurný večer (testováno na vlastních večerech). 

Všechna vína, která najdete v této kolekci, se vyrábí tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, kterou proslavilo Champagne. V kolekci najdete kromě dvou vín Champagne španělskou Cavu, francouzský Crémant a sekty z rakouského Burgenlandu a z Moravy.

 

Cava Casa Marta je šumivé víno slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné, pravidelné perlení tvořící nevtíravý buket. Velmi čerstvá ovocná vůně. Na patře živé s příjemnou strukturou a vyváženou kyselinkou.

Šumivá vína s označením Cava se vyrábí stejně, jako šampaňské tzn. tradiční metodou druhotným kvašením vína v lahvi. Přitom jejich cena je mnohem příznivější než u vín z oblasti Champagne. Za svou cenu nabízí velmi vysokou hodnotu. Nepovažujte však Cavu za nějakou španělskou náhražku nebo kopii šampaňského, protože Cava má svůj vlastní velmi typický výrazný ovocný charakter.

Ten vychází z konkrétní odrůdy vína, ze které je Cava vyrobena. Pro bílou Cavu se používají lokální odrůdy jako Macabeo, Parellada, Xarel-lo nebo Chardonnay. Cava rosé se vyrábí z odrůd Pinot Noir, Monastrell nebo Garnacha.

Cava se ve Španělsku vyrábí již od 18. století. Název Cava se smí používat pouze pro šumivá vína ze zákonem vymezených oblastí, takže toto označení je zároveň garancí kvality a místa původu. Drtivá většina pochází z oblasti Penedes v Katálánsku. Dle španělského vinařského zákona se Cava ještě může vyrábět v dalších sedmi vinařských oblastech – Aragon, Baskicko, Extramadura, Kastilie a Léon, La Rioja, Navara a Valencie. 

 

Sekt MATTHIAS je jemně šumivé víno z bratrské kombinace odrůd Pinot Blanc a Chardonnay vyráběné ručně metodou kvašení v láhvi od Františka Prokeše z vinařství PROQIN.

Výrazně zlato-žlutá hloubka vybarvení. Elegantní a komplexní vůně s tóny vanilky. Svěží, krémově hladká odrůdově charakteristická chuť s ovocnou sladkostí v kombinaci s dostatečnou kyselinkou. Objevují se zde doteky medovosti, vyzrálých hroznů a broskví. Příjemné a přetrvávající aroma.

Je vynikající jako aperitiv pro přátele, stejně tak na konci ranní nebo odpolední svačinky.

 

Terre de Villelongue Brut - AOC Crémant de Limoux je francouzský Crémant. Základem slova crémant je výraz crème – tedy smetana nebo šlehačka, protože Crémant bezprostředně po nalití vytváří jemnou a zároveň hustou pěnu připomínající šlehačku. 

Crémant je sekt vyráběný stejnou metodou jako šampaňské. Obvykle ho charakterizuje nižší tlak v láhvi - tradičně 3,6 atmosféry, což je ale jen neoficiální úzus. Zákonná norma určuje minimální délku zrání vína na kvasnicích, která činí 9 měsíců. Regionů, kde se smí Crémant vyrábět a nést označení AOC, je osm – Burgundsko, Alsasko, Loire, Bordeaux, Limoux, Die, Jura a Luxembourg. Rozdíly mezi Crémanty jsou dány specifiky jednotlivých regionů. Spojuje je stejná metoda, odlišuje především rozdílný terroir a druh použitých odrůd.

Bouřlivé perlení našeho Crémantu z Limoux je doprovázeno bohatou ovocně-květinovou vůní a svěží, lahodnou chutí s dlouhou perzistencí. Charakterem připomíná vína z regionu Champagne - tóny po biskvitových sušenkách a zelených jablkách.

 

Sekt z Burgelandu Esterházy Blanc De Noirs je vyroben tradičním metodou z hroznů Pinot Noir, které se sklízejí velmi brzy ručně. Víno je slámově žluté barvy s růžovými odlesky. Ve vůni cítíme červená jablka, citrusy, hrušky, sušené ovoce a jemnou máslovou briošku. Bublinky jsou velmi jemné a elegantní. Toto šumivé víno má komplexní aroma s velmi jemnou pěnou. Hodí se jako aperitiv a k ovocným dezertům, kterým dodá svěžest.

 

V kolekci rozhodně nemůže chybět král bublinek, a proto jsme vám připravily hned dvě lahve – bílé šumivé víno z regionu Champagne Georges Lacombe a jeho růžovou variantu Champagne Georges Lacombe Rosé. Oblast Champagne stála u zrodu neslavnějšího šumivého vína na světě. Dokonce tak slavného, že lidé často šampaňským nazývají jakékoliv šumivé víno. Hrdou značku Champagne smí nést pouze šumivá vína z této francouzské oblasti, která jsou vyrobena tradiční metodou Champenoise.

Hodnocení

Produkt zatím nemá žádné hodnocení.

O vínech v kolekci

Šumivé víno slámově žluté barvy se zelenými odstíny. Jemné perlení tvořící nevtíravý buket. Velmi čerstvá ovocná vůně. Na patře živé s příjemnou strukturou a vyváženou kyselinkou. Suché.

Produkt byl přidán do porovnávače.

Na těchto stránkách používáme soubory cookies k analýze návštěvnosti, abychom mohli webové stránky průběžně zlepšovat.
Kliknutím na tlačítko "SOUHLASÍM" dáváte souhlas s použitím cookies.

Produkt byl přidán do košíku.